Ikväll är det dags Joel, hur känns det?
– Det känns både kul och läskigt! Man vet ju inte hur det kommer att se ut i tv eller hur saker och ting kommer att landa hos de som tittar. Men det ska bli skönt, för man har väntat ett tag nu.

Hur har sommaren varit?
– Det har varit mycket (skrattar). Det är ju helt nytt för mig, det var lite konstigt till en början och jag tänkte ”hur får man till ett tv-program av det här”. Men mest har det varit kul.

Var det som du tänkt dig?
– Nej inte precis, jag visste inte att det var så uppstyrt, jag tänkte att jag lever väl på som vanligt men så var det inte, jag var lite naiv och trodde att jag fick bestämma mer (skrattar) men till slut kom man in i det.

Har du följt programmet tidigare?
– Nej, jag har sett några minuter när jag varit över hos mamma och tagit en macka i soffan medan hon tittat, men jag har aldrig följt det. Eller… nu ljuger jag, jag kollade när Sigrid var med 2016 eftersom vi gick på gymnasiet ihop.

Så vad fick dig att söka?
– Det var en kompis som anmälde mig. TV4 ringde och jag tackade nej och sa att det inte var läge. Sen hörde de av sig igen och då var läget annorlunda och ett team kom hem till mig och kollade. Och så kom nästa team och kollade och ja, sen var jag med (skrattar).

Joel jobbar med försäljning och utbildning av hopphästar och beskrivs i programmet som en kille med stor barnlängtan och som gärna vill ha egna ungar i framtiden. Joel har han sagt att utbudet av gaykillar där han bor är så begränsat och att det var därför han tackade ja till programmet.

– Ja, så är det. Utbudet är lite glest, så det här var ju en bra chans…

Blir man ihop med Joel får man på köpet hela hans bullriga familj som består av elva syskon och deras respektive, samt deras barn.

Ni är elva syskon, är du den enda som är gay?

– Nej, en av mina bröder är också gay så jag är inte helt ensam (skrattar).

Vi kommer att följa dig på TV4 Play i Bonde Söker fru – ”Kärlek åt alla”, och inte i det tv-sända programmet, känns det trist eller gör det ingen skillnad?
– Nej, jag ville vara med i Play-versionen, det var mitt krav för att vara med. Det hade inte gått att spela in allt här hemma på gården. Nu spelade vi in större delen på Siggesta gård och det var lättare att fokusera på grabbarna då än om vi varit hemma på gården.

Ska du titta ikväll?
– Jag vet inte om jag vågar (skrattar), men det kommer jag nog göra. Jag har inte sett nånting så det ska bli spännande. Och nervöst.

Sitter du själv och tittar eller sitter nån bredvid..?
– Haha, det tänker jag inte svara på…

Du hittar Joel på instagram @joel.sverin