Netflix-serien Young Royals är över och seriens tredje och sista säsong finns nu ute. QX har pratat med ytterligare fem stora YR-fans om serien och hur de känner nu när serien är över.

Ida Svensson, 16 år, Hässleholm
Hur stort fan skulle du säga att du är av Young Royals (YR)?
– På en skala 1-10 är jag nog 12 (skrattar)! Både av serien och teamet.
Hur många gånger har du sett serien?
– Jag tappade räkningen för länge sedan, men definitivt över 30 gånger. Tillräckligt många för att kunna i princip alla repliker utantill!
Vad är det du tycker är så bra?
– Det som fångade mig från början var Simon och Wilhelms kemi. Edvin och Omar har gjort ett fantastiskt jobb med att porträttera så starka känslor på ett så äkta och ofiltrerat sätt. Serien är även väldigt relaterbar trots att den handlar om en prins på ett internat, för fokuset ligger inte där utan på karaktärernas djupare problem och svårigheter.
Har du ett favoritavsnitt och någon favoritscen?
– ”Wilmons” första kyss i avsnitt två, säsong ett. Hur många gånger jag än sett den så pirrar det fortfarande i magen när Wilhelm till slut vågar kyssa Simon tillbaka.
Hur har ditt liv påverkats av YR?
– Jag startade mitt fankonto för nästan 2,5 år sedan. Det har blivit ett stort intresse för mig som jag dedikerar mycket av min fritid till och som jag hittat onlinevänner via, varav några jag kommit riktigt nära och pratar med ofta. Jag känner även en förändring i mig själv, att jag har blivit mer självsäker och klok av denna kärleksfulla fandom och cast.
Spar du på bilder, har du tapetserat rummet eller träffat dem?
– Jag köper likadana kläder som Edvin och Omar, jag har köpt en Hillerska-hoodie och OMR Beauty’s parfym, har massvis med tidningar där casten är med, har sett Omar live två gånger och träffat honom en gång, har 22 000 bilder/videos på mobilen där förmodligen 9/10 är Young Royals-relaterat and the list goes on…
Vilket är ditt bästa YR-minne?
– Båda tillfällena jag kollade på säsong två respektive tre för första gången tillsammans med min bästa vän, som också är ett fan, samma dag de kom ut. Att ha väntat på och sett fram emot något så mycket och sen till slut få uppleva det var oförglömligt. Jag är glad att jag filmade lite av våra reaktioner för de var galna! Det var verkligen en känslomässig bergochdalbana.
Hur känns det att serien slutar?
– Bitterljuvt, på ett sätt är jag glad att de slutar när berättelsen känns färdig istället för att mjölka ur, men å andra sidan är det såklart vemodigt att något jag har så mycket kärlek för får ett slut.

Isabelle Blomkvist, är 18 år och bor i Hudiksvall
Hur stort fan skulle du säga att du är?
– Väldigt stort! Jag såg YR första gången i juli 2021 och det har sedan dess varit en väldigt stor del av mitt liv och min vardag.
Vad är det du tycker är så bra?
– Att dom visar på ett väldigt igenkännbart sätt på hur tonåringar verkligen ser ut, hur dom kan må och känna, att man ska få älska vem man vill och att de tar upp viktiga ämnen som till exempel psykisk ohälsa
som så många ungdomar runt om i världen har problem med idag. Att se hur Wilhelm reflekterar över ångest på ett sånt relaterande sätt i serien får en att känna sig mindre ensam i sin egen kamp med psykisk ohälsa och att våga söka hjälp. Sen är hela berättelsen så fin och viktig att det bara inte går att inte älska den.
Har du ett favoritavsnitt och någon favoritscen?
– Från säsong 1 är avsnitt 5 mitt favoritavsnitt och min favoritscen är scenen på fotbollsplanen i avsnitt 4, tycker bara hela den scenen är så sjukt bra gjord och så fin. Från säsong två är avsnitt 4 eller 6 mitt favoritavsnitt och min favorit scen är när Simon sjunger sin egenskrivna version av ”Hillerska sången” (Simon’s Song) på maskeradbalen i avsnitt 4 och när Wille håller sitt tal på jubileet och avslöjar att det var han i videon i slutet av säsong 2.
Hur har ditt liv påverkats av YR?
– Jättemycket. Jag har fått superfina vänner runt om i hela världen som jag har kontakt med nästan varje dag. Jag skulle säga att jag har blivit mer självsäker på något sätt och inte bryr mig lika mycket om vad folk säger om mig.
Spar du på bilder på dem?
– Ja, jag har massor av bilder utskrivna på YR och casten och även flertal som är uppsatta runt om på väggarna i mitt rum.
Vilket är ditt bästa YR-minne?
– Jag har träffat Omar 3 gånger och sett honom uppträda live 6 gånger. Det har alltid varit en ära att träffa och se honom uppträda då han verkligen är så genuint snäll, omtänksam och talangfull som han verkar och han får en alltid att känna sig trygg.
Hur känns det att serien slutar?
– Serien har varit en sån stor del av mitt liv senaste 3 åren och den har gett mig så mycket, att det nu är slut känns sorgligt. Men allting har ett slut och jag är bara så sjukt tacksam att jag tryckte på ”play” på just denna Netflix-serie den dagen i juli 2021.

Maja Öberg är 15 år och bor i Huddinge utanför Stockholm.
Hur stort fan skulle du säga att du är?
– 10/10! Har verkligen gjort så mycket och åkt från Eskilstuna till Luleå för att få chansen att se skådisarna, jag skapade en fangrupp som planerade en träff vid inspelningsplatsen dit det kom ca 100 fans kanske.
Vad är det du tycker är så bra?
– Sättet dem speglar hur Wilhelm mår, jag kände verkligen igen mig och älskar så klart hela love storyn.
Har du ett favoritavsnitt och någon favoritscen?
– Fotbollsplanscenen när Wille är hög och Simon kommer för att rädda honom, har gråtit så mycket när jag kollat på den. Edvin var även så sjukt bra skådis eftersom han i poddar/intervjuer berättat hur den scenen var improviserad.
Hur har ditt liv påverkats av YR?
– När jag mådde som allra sämst var då jag såg YR för första gången och det förändrade allt. Jag hittade något kul som tog bort de jobbiga tankarna. Känslorna i serien var även något jag kände igen mig i vilket verkligen gav mig perspektiv på allt. Ett halvår senare när sommaren började så fick jag även nya vänner vilket verkligen hjälp mig så mycket. När jag mådde så dåligt hade jag svårt att vara social på grund av min ångest och sommaren 2022 var verkligen den roligaste på flera år. Jag gick på flera konserter, Rockbjörnen, var vid Kaggeholm (inspelningsplatsen) och gjorde så mycket roliga saker till följd av serien.
Hur känns det att serien slutar?
– Så tråkigt! Men samtidigt så skulle det väl förstöras om det kom 10 säsonger till.

Fanny, 17 år, Karlskrona.
Hur stort fan skulle du säga att du är?
– Jag kollar på serien dagligen.
Hur många gånger har du sett serien?
– Hur många gånger som helst, tröttnar aldrig.
Vad är det du tycker är så bra?
– Jag tycker att det är fint att de visar två killar som är kära. Att de pratar om hbtq. Men också att de delar med sig av så mycket känslor, till exempel med Wilhelms ångest.
Har du ett favoritavsnitt och någon favoritscen?
– Mitt favoritavsnitt är avsnitt 6 i säsong 2 när Wilhelm står upp och håller talet framför skolan och säger att det var han i videon. För han stod upp för att han gillar Simon vilket jag tycker är väldigt fint.
Hur har ditt liv påverkats av YR?
– Mitt liv har påverkats av att man har vågat prata om hbtq och hur man ska hantera ångest på bästa sätt.
Vilket är ditt bästa YR-minne?
– Det bästa minnet var när de gick ut med att de skulle bli en säsong 3. Man har väntat länge på det.
Hur känns det att serien slutar?
– Det känns tomt att inte få fortsätta följa deras story. Jag hade gärna velat ha fler säsonger så klart.

Sonja, 16 år, Lund.
Hur stort fan skulle du säga att du är?
– Young Royals är min absoluta favoritserie. Jag älskar allt dom gör och de har verkligen förändrat mitt liv, jag träffade till exempel min bästa kompis via YR.
Hur många gånger har du sett serien?
– Jag har sett säsong 1 kanske 20-30 ggr. Säsong 2 typ 10 för den är så deppig (skrattar) och säsong 3 hittills 1,5.
Vad är det du tycker är så bra?
– Jag älskar att den visar så många delar av folks liv, tex Felice press hemifrån, Saras pengar och diagnoser, August och Simons pappa och så vidare.
Har du ett favoritavsnitt och någon favoritscen?
– Avsnitt 4 i säsong 1 är så bra! Fotbollsscenen är så fin, men min favoritscen är den där dom står vid vattnet och pratar om hur kallt det är i vattnet.
Hur har ditt liv påverkats av YR?
– Sen jag såg YR har Pride blivit en så stor del av mitt liv. Jag upptäckte även Heartstopper och Harry Styles via Young Royals. Hela det communityt är det bästa som finns!
Spar du på bilder på dem?
– Ja, jag har massa med bilder på dom uppsatta i mitt rum! Jag skulle önska att det fanns mer tidningar som man kunde köpa, merch eller något.
Vilket är ditt bästa YR-minne?
– Alla gånger som jag och min kompis sett på YR tillsammans, och när vi såg Omar i Malmö och när vi även träffade honom samma dag.
Hur känns det att serien slutar?
– Jag är så ledsen, jag vill ha 5 säsonger till. Jag vill att ”Wilmon” ska vara lyckliga någon gång.

Samtliga medverkande under 18 år har godkänts av respektive föräldrar.