Hur var din uppväxt och när visste du att du var gay?

–  Jag har vuxit upp med min mamma, pappa och lillebror i Linköping, och mest hållit till i olika idrottshallar. Jag har provat det mesta och fastnade för simning som jag höll på med tills jag var 20. Jag har inte gjort så mycket mer än att träna och tävla på min fritid.  Och vet faktiskt inte riktigt hur gammal jag var när jag kom på att jag var gay. Kanske runt 15 år.

Hur var det att komma ut?
– Det var faktiskt ganska jobbigt. Det tog lång tid innan jag accepterade min sexuella läggning. Under en längre period mådde jag så dåligt att jag tog avstånd från alla i min omgivning. Detta resulterade i att jag tappade kontakten helt med min bror även fast vi bodde tillsammans. Det var en väldigt jobbig period i mitt liv som jag har lärt mig väldigt mycket av. Han har vid ett senare tillfälle sagt till mig att han inte riktigt kände igen mig under den tiden. Jag var helt avstängd känslomässigt. Men när jag väl tog mig mod att komma ut så ändrades det helt! Idag är vi bästa vänner och pratar om allt.

Hur sammanfattar du året som Mr Gay?
– Det har varit kul och lärorikt, och det ska bli jättekul att få tävla för Sverige i den stora Mr Gay Europe tävligen som i år hålls i Polen veckan efter Stockholm Pride.

Vad ska du göra i sommar?
– Jag har några resor inplanerat, bland annat till Spanien, Grekland och så klart Polen. Annars blir det mest häng här hemma i Stockholm.

Vad är dina bästa tips i Sommarstockholm?
– Mälarpaviljongen är alltid ett säkert kort. Och självklart så ska man ju befinna sig i Stockholm under EuroPride.

Var går du ut?
– Clean-festerna är en storfavorit. King Kong, Guldrummet och Backdoor också.

Var badar du?
– Helst i badkaret.

Vad har du helst i glaset i sommar?
– Ett glas Rainbow Rosé Champagne.

Vilken låt är ditt sommaranthem?
Your Make Up is Terrible med Alaska från RuPauls Drag Race.

Simons badkläder hittar du i QX Shop