Laddad för fest? Bra! För i helgen är utbudet bredare än vanligt! Start i Stockholm:

Fredag är det andra Foxy Girls-festen med Moxy i de intima och läckra lokalen The End i Café Operas regi, men med ingång från Jakobs Torg 12. Moxy-Annorna har tagit hjälp av DJ Niki som inleder natten följt av DJ Pamela och DJ Fride. Förköp hittar du i QX Shop, finns det kvar så säljs även i dörren.

Fredag är det dessutom premiär för queer-klubben Sakura i nya lokaler: Kvarteret/Slaktkyrkan blir hemmet för det RaMadonna och DJ Fatty tidigare skapat på plaster som Backdoor och Trädgården. På plats finns Lyzza (lyssna nedan, tungt bra) och DJ-kollektivet HABIB.1. Live även Frank-Adam Hagman uppträder live.

Till QX säger arrangörerna att de med Sakura skapat en plats ”för queerpersoner att känna sig trygga och möjlighet till att uttrycka sig själva på vilket sätt dem vill. ”

Öppet och inkluderande för hela vårt HBTIQ-community alltså – och ett riktigt bra festplats!

Fantastiska Secret Garden, som håller portarna öppna alla dagar 11-03, året om, har lagt sin Halloweenfest på fredag och på lördag är det Födelsedagsfest. I fyra år har det förgyllt Stockholm och passar på att ha mingelfest med snittar och överraskningar. Ärligt. Hur glada och tacksamma skall vi vara för att Secret Garden finns! Gå ner och pussa på Ali och hela gänget som sliter!

Som ni redan läst på QX har svenska underklädesmärket CDLP hoppat på Tom of Finland-tåget. På fredag firas detta på Club Backdoor med hunkiga modeller á la Kake som visar hur en finsk bula skall se ut! Dessutom är det en lång raddar DJs som spelar: thaiboxaren André Bånghäll (jo han DJar också), housedisco-DJn Micke Brandt och så Pretty Boy. Som alla nu fattar är det inte mello och 90’tal som gäller denan fredag, men för de som inte klarar sig utan den musikstilen så spelar Linus Wåreus i The Hole.

Fredag är det även öppet med klubben Spit! Hemlig plats (såklart) men fixar du biljetter så får du info. Hela härligheten av dansgolv med tung techno, darkrooms och klubb för män! Kådis är bra att ha pojkar! Musik av Kliin, Wext, DJ Total Mess och kombon The Worst Ones. Spit och killarna bakom är de som ser till att Stockholm i alla fall några nätter om året doftar Berlin! Tack!

Tips, Spit! har öppet till 09, så det går bra att kombinera med start hos Backdoor och Sakura.

Bra fredag, eller hur!

Lördag är lika bra den. SLM har sitt superpopulära Pool-party! Jo, det går att bygga swimmingpöl i klubblokalerna. Ganska grunt, men rasande kul! Dessutom är det Öppet Hus – vilket innebär att det inte är medlemstvång, och det är öppet till 03. Ickemedlemmar (killar gäller) betalar 150 kr och medlemmar 100 kr i entré.

Navid och hela knas-gänget bakom Clean Group tar över Club Backdoor på lördag natt med Guldrummet Halloween-tema. Bäst outfit-tävling under ledning av Leo B och Miss Vanity, DJ-uppställning Pamela och från Spanien (aka Katalonien) kommer Lydia Sanz.

För att visa samhörighet och solidaritet med alla transpersoner så kommer alla med transidentitet in gratis denna natt!

Stabilt sköna King Kong har såklart Halloween-fest även de! Öppet en timme extra tack vare byte till vintertid klockan 02 (sommartid, oj vad yrt det är det där med tidsbyten). DJ-uppställningen består av Daniel Olsson, Ronny, Alex Duwall! Gratis att gå in innan midnatt och allt omgärdas av Sister Tobi & Sister Reine som agerar abbedissor för alla ångerfyllda unga herrar av alla kön.

Såklart är det mys på Bitter Pills och Side Track och baröppet på läderklubben SLM på fredag!

 

GÖTEBORG

Ni vet vad som gäller sista fredagen i månaden! Queer.
Och inte vilket Queer som helst: Nu är det Halloween-firande och Park Lane görs om till ett Sanatorium i värsta Hitchcock-stil. Förutom skötare och syrror som tycker om att plåga sina stackars patienter står Gabriel Fontana på scen med den passande låten Stilettos On, Dj Kat, Dj Bebulah Leigh och den galna sjuksköterskan Antonina Nutshell. Dessutom är gummikreatörerna bakom A Thing for Rubber på plats (ÄNTLIGEN är gummi tillbaks i klubbscenen. Vad jag har väntat!). Jo men ni vet. Club Queer lyser upp den regnigaste av städer så att livsandarna kommer tillbaks. På med skräckkläderna. Nu kör vi!

Denna helg har även Gunn Lundemo tagit tåget till Sveriges stolthet. Lördag natt arrangerar hon Qonfetti – The Masquergayd. En fest där hon själv, Gretchen, Bernhard och Tommy B spelar medan sju dragqueens uppträder! Imponerande. För er som inte redan är nedgrottade i drughimlen så lägg dessa namn på minnet: ”Bebulah Leigh, Lola Lidl, Kendi Cane, Miss Infinity,Antonina Nutshell, Imaa Queen, Petri Chór”. Det kan löna sig.

Sveriges äldsta gayklubb heter Gretas. Äldsta måhända men dit den unga mixade publiken hittat. Självklart gör det de även denna helg då Halloween firas med öppet till 05.  Fredag blir en skrämmande upplevelse till toner av Andy och Jim Ess och på lördag uppträder Cherry Wilder medan fredagens DJ åter sköter dansgolven.

Älskade BeeBar (jo, hela ni i personalen det är så, hela Sverige älskar er!) har såklart också insett att det är Halloween på gång men gör inget större spök av det. På lördag har de fått in Dj Micro som spelar fram till 03 på söndagsmorgonen. Inte massa spindelväv, bara härligt party!

MALMÖ har inte något direkt gay nattklubb längre sedan Wonk lagts på is. Men Joe från Wonk håller nu till på snygga Red Shoe Bar och ser till att det såklart blir fest där. Deras Halloween-firande fixas nästkommande helg men nu på söndag startar de KrogSöndags-satsningen med musik och happy hour fram till stängning 02. Förutom gay är Red Shoe bra Malmös ”number one coctailbar”, så skit i biran -kör på med drinkar!

På BeeBar är det mysigt barhäng hela helgen och på SLM är det öppet på lördag med klubbkväll.