Nu lanserar underklädesmärket CDLP ett exklusivt samarbete med Tom of Finland. Med inspiration av Tom of Finland-illustrationerna har man gjort verklighet av ToF-underkläderna i en limiterad specialkollektion: En jockstrap och en tanga brief i en specialgjord förpackning i svart sammet. Det svenska underklädesmärket grundare Andreas Palm och Christian Larson berättar mer.

 

Hur kom detta samarbete upp?
– Tom of Finland Foundation skrev att de gillade vårt visuella utryck och undrade om vi kunde tänka oss ett samarbete. De hade länge letat efter ett underklädesmärke att göra ett samarbete med, men länge letat efter ett säreget sådan. Vi hade länge varit stora fans av Tom of Finland och hans arbete, och ägde produkter från flera av de tidigare samarbetena, så vi tyckte det lät spännande. När vi gick igenom Tom of Finland’s verk så dök det gång på gång upp teckningar med män i kalsonger. Plaggen följde ett återkommande mönster och det var uppenbart att Tom lagt ner mycket möda på att få sina män att se snygga ut i underkläder. I samarbetet har vi tolkat vissa av de plagg som syns i teckningarna och gjort vår version av dem – använt våra moderna material och gett plaggen ett uppdaterat snitt. Vi tror att Tom skulle varit stolt över dem och gillat dem!

Hur tänkte ni kring den intressanta full frontal-designen på boxen?
–  Vi vill att köparen ska få hela upplevelsen av Tom of Finland’s värld när man öppnar produkten, därav är förpackningsdesignen först en teaser vid utsidan, sedan presenteras verken vi inspirerats av. Inne i lådan möts man av ett porträtt av Tom själv jämte plagget, omringade av lite mer utmanande konstverk…Vem tänker ni att dessa nya underbyxor riktar sig till?
– Vi har utgått från att göra välgjorda produkter som alla män ska kunna uppskatta, men vi har också lagt mycket tid på att skapa en stark koppling till Tom of Finland’s verk och en unik paketering, så de män som känner en koppling till Tom kommer nog vara den direkta målgruppen. Vi hoppas dock att även män som inte har en tidigare relation till hans konst ska kunna upptäcka och uppskatta en välgjord tanga brief och jockstrap i lyocell.

Priserna är: 749 kr för Jock Strap och 499 kr för Tanga Brief.
Produkterna säljs på JUS i Stockholm, CDLP.com och tomoffinlandstore.com från och med imorgon.