Från och med nu får restauranger med danstillstånd genomföra liveshower,  så Backdoor som längtat efter att möta publiken, storsatsar givetvis.
– Fram till jul kommer vi varje fredag att erbjuda ”bakdörrens” besökare shower. Vi är ju en restaurang, bar och nattklubb så vi får ha underhållning för samma antal gäster som besöker oss förutsatt att vi kan hålla avstånd. Vår klubb är ju totalt 1300 kvadrat meter så vi kan erbjuda ett coronasäkrat event. Lagen klubbades igenom förra veckan och började gälla från igår, säger nattklubbschefen Martin Johansson.
Dessa ”liveshowsfredagar” startar redan i kväll med uppträdande av Zara & Jessica (Fd Sarek), dragdrottningarna Madame Heinz och Admira Thunderpussy som ger oss en storslagen cabarétshow, och efter showen kan man dansa loss till Mellofavoriter på sex coronasäkrade danspodier.

Framöver planeras också allsång med kända stjärnor. Den 23 oktober kör Allsång på Backdoor igång med Annika och Per från Da Buzz som agerar allsångsledare och river av några av sina största allsångshits.
– Jag kan med stolthet säga att vi har några riktigt jäkla stora pangartister i både indie, mello- och popfacket, berättar Martin Johansson stolt.

Och så startar Dragqueen of the year, som i år är uppdelad i fyra deltävlingar där fyra drugor tävlar varje gång, plus en stor december-final.  Redan nästa fredag, den 16 oktober är det dags för deltävling ett, sedan följer 30/10, 13/11, 27/11 4/12 och final 11/12.
Tävlingen kickar igång omkring midnatt och de tävlande gör varsitt nummer och visar upp sina färdigheter på catwalken inför publiken, som utser en av kvällens finalister. Som vanligt är en av DQOTY:s initiativtagare, Leo B konferencier de luxe.
Juryn, som består av, Josefin Crafoord (programledare och nattklubbslegendar), Ronny Larsson (chefredaktör QX)
Tobbe Ek (journalist Aftonbladet), Emil Almén (skådespelare, och ordförande: Martin ”Miss Inga”Johansson (Kreativ chef Familjen Ahlbom & Backdoor och cavadrottning) väljer ut den andra finalisten till den stora finalen den 11 december.  Och efter showen blir det hits från DJ-båset där Linus spisar skivor.

Kandidaterna i DQOTY:s deltävling 1 består av:

Men alla drugplatser är inte tagna ännu och vill man vara med och tävla, så finns det ännu chans att göra så! Maila Leo B på leodesign@comhem.se för mer info!

Se förra årets DQOTY här.