Tidigare i somras stängdes tre av Londons populära gayhak tillfälligt medan ägaren Jeremy Joseph tog en ”mental paus” och klurade på framtiden. Nu är han tillbaka med ny inspiration – och en plan för att stötta det brittiska HBTQ-communityt.

Inom kort startas G-A-Y Foundation som ska skänka pengar till HBTQorganisationer. Stiftelsen ska bland annat ge stöd åt transpersoner, bekämpa psykisk ohälsa, arbeta med män som lider av ätstörningar och sponsra provrörsbefruktning åt queerpersoner.

”Att driva ett HBTQ-företag är mer än bara ett företag. Det är en del av ett community, ett arv för kommande generationer. Vi har ett ansvar för att se till att vi inte förlorar fler HBTQ-ställen och säkra de trygga platsernas överlevnad”, skriver klubbägaren på Twitter.

Enligt en rapport från 2017 hade mer än hälften av Londons HBTQ-ställen slagit igen, och det var redan innan pandemin, skriver Pinknews.

Jeremy Joseph hoppas att den nya stiftelsen ska hålla hans gayklubbar vid liv samtidigt som all vinst går till välgörande ändamål.