Berätta om ditt musikquiz…
– Musikquizet är mitt bidrag till Stockholms queerliv under veckodagarna. Jag är ju resident-DJ på Backdoor så att göra något for the gays med musik i fokus kändes som ett rimligt nästa steg. Det är väldigt nischade teman, vilket gör att det blir lite svårare.. men också mycket roligare, tycker jag i alla fall, säger Mohamed och skrattar.

– Första vändan körde vi ”We love the girlies” där fokuset enbart var kvinnliga akter. Nu på onsdag har vi ”The one that got away”. Det kanske mest otydliga temat på ett musikquiz någonsin men det handlar helt enkelt om artister som lämnat sin musikgrupp för att söka lyckan på eget håll. Vissa med mer framgång än andra..

Skiljer det sig från Gretchen…?
– Ja men gud ja! Dels har jag både mer smink och större bröst än Gretchen, men utöver det håller ju den gumman ett bingo medan detta är ett quiz! Sen är hon generös nog att bjuda på två vändor per afton, det gör inte jag. If you snooze, you loose! Men resterna från hennes läppstift är i princip tatuerade på Oysters lilla mikrofon så hon är med oss in spirit från Göteborg.

Mohamed Touzari på Blue Oyster Bar

Hur gick det första gången? Du var nervös sa du?
– Och jag överdrev inte ens! Spydde utanför Oyster 15 minuter innan av nervositet. Men när jag hade mitt första gig på Heaven i London tidigare i år spydde jag också, så det är tydligen min grej. Jag trodde helt ärligt att ”spy av nervositet” bara var något man sa men icke! Båda gick jättebra och har resulterat i att jag får komma tillbaka så något gör man ju rätt.

Mer om dig, var du kommer från, vad du gjort och gör…
– Ja precis. Vem är jag? Född i Umeå och uppvuxen i Gävle i ett väldigt religiöst hushåll under rätt stökiga förhållanden. Flydde fältet och flyttade till Stockholm hösten 2014. Jag fick en praktikplats på Nyheter24 direkt efter att jag tagit studenten vilket ledde till jobb och en karriär som journalist bland annat hos Aftonbladet och Arbetarbladet. Har jobbat en hel del med både radio och tv samt haft två poddar. Jag tog en paus från journalistiken och började studera annat men i samband med examensperioden insåg jag att jag saknade skrivandet.. Så nu har jag återupptagit den passionen samtidigt som jag läser till Business Developer hos Hyper Island. Sen är man ju runt bögarna åtta dagar i veckan känns det som då man jobbar på både Oyster och Backdoor. Men det viktigaste av allt? Jag kliver alldeles strax in på mitt sista kvartal i 20-årsåldern!! Och vilken resa det varit. Hade inte gjort om den för alla pengar i världen.

Och så har du börjat som krönikör på QX. Välkommen! Vad kan våra läsare förvänta sig framöver!
– Tackar tackar! Jag har haft siktet på QX i några år då jag älskar att jobba med everything queer så för mig känns detta väldigt naturligt. Läsarna kan förvänta sig populärkultur, humor och politik. Jag är ju bland annat besatt av allt som har med ”Real Housewives” att göra så en del sådana referenser kan man nog räkna med. Sen gillar jag att driva med mig själv också, självdistans är viktigt.