I helgen öppnade gänget bakom tidigare Malmö-klubben Wonk ännu en bar i Köpenhamn.

Efter att förlorat tillståndet i Malmö för baren Red Shoe så tog de sig över sundet och öppnade istället baren på Istedgade nära trendiga Kødbyen. Det uppstod dock problem med kontraktet för lokalen och att ligga på ”andra sidan” Tivoli var inte helt lätt om man vill locka publik. Så Joakim och Johan, som förutom Red Shoe, även drivit månadsklubben GAG i Köpenhamn, tog sitt pick och pack och öppnade klubben SIX CPH på Kattensundet nummer 6.

Bättre läge, bara något kvarter från Centralhjørnet, men oturen följde med när det visat sig att staden inte ville ge den nyöppnade baren längre öppethållande än till midnatt. Joakim och Johan har stångats för att få generösare öppettider och vänner till dem har nu startat en namninsamling för att visa kommunen att de har gästernas och regnbågs-Köpenhamns stöd!

Kampanjen påpekar att det behövs fler, inte färre, säkra platser för hbtq-personer och att baren ligger i ett område där det inte bor människor. ”så det  verkar mycket märkligt” att nattöppet inte medges, skriver de. I Köpenhamn har det sedan några år varit tuffare för klubbarrangörer eftersom staden lugna ner nattlivet.

Så efter Red Shoe Bar, och att satsningen SEX CPH står och stampar till de vet om det trots allt blir nattöppet eller ej, så har Wonk-killarna nu satsat på ännu en bar och nattklubb, Trixie!

– Det är en riktig drömlokal, säger Joakim till QX, det känns nästa som tredje gången gillt, lägger han till.

– Vi har absolut inte gett upp, säger han vidare.

I helgen smygöppnade de med Drag Race Sverige-stjärnan Vanity Vain på scen i de nya lokalerna på Studiestræde 5, snett mitt emot Jailhouse. Här är de tveklöst mitt i smöret och tillstånd har de nu så de kan ha öppet till 04 på helgerna.

– Det känns faktiskt som en modern version av Wonk, säger Joakim om den nya klubben

På Studiestræde fem kommer man först in på en utegård med bar och musiktillstånd till 04.

– Även om det är vinter var det fullsmockat i helgen där, berättar Joakim och säger att musikstilen där är åt 80-90-talshållet med schlagermusik.

Väl inomhus möts man av det som nu blir en coctailbar och lite längre in så dansgolv med hits-musik och möjlighet till uppträdanden.

Öppet är det onsdagar till lördagar.