Det har tagit några år men nog märks det att Hattparaden, den 1 maj på Mälarpaviljongen, lockar allt fler som både deltar i själva tävlingen och som bara njuter av stämningen med hatten på.

Förra året fick Hattparaden skjutas upp på grund av otjänligt väder, men i år var det andra bullar. Solen strålade. Av just den varan och på värme utsvultna stockholmare flockades på alla pråmarna och jublade sitt stöd till de tävlande. I år var det åter Leo B. som styrde Hattparaden och en förnäm jury utsåg till slut Fae Heavers hatt i form av en flugsvamp, som någon dessutom tuggat på. Ett spontant nyinstiftat pris, The Strawberry Cup Prize, för de yngre deltagarna gick till en flicka med en Unicorn som stegrade upp ur hatten!

Förutom fest och rosé markerar Hattparaden även årsdagen för starten av Regnbågsfonden. 2013 var det just själva Mälarpaviljongen och Arto Winter som startade insamlingen till hbtq-rörelser i länder och i miljöer där man inte har möjlighet att lapa sol och sippa rosé under en smattrande regnbågsflagga. Året efter blev paviljongens fond en egen stiftelse dit privatpersoner och företag gett miljontals kronor i stöd som sedan delats ut. Just Mälarpaviljongen har genom året fortsatt vara en av de största bidragsgivarna, bland annat genom att delar av försäljningen av deras eget rosé-vin går till fonden. Vid årets Hattparad berättade med grundaren, och QX ansvarige utgivare, Jon Voss om fonden och så såldes fondens Pin för fulla muggar.