Men Claes Runström vill egentligen inte kalla det vårkonsert, det för tankarna till klassiska vårstycken som Vintern rasat ut, bland annat och vi vill ge något mer till vår publik förklarar han. Så då föddes tanken på att göra en konsert med fokus på det faktum att vi rest runt mycket i världen under vintern och våren och hållit många bejublade konserter. Därav namnet, Värdsligt, jorden runt på 17 sånger.

Delar av kören var på ett bröllop som hölls i Sydafrika och sedan var vi ju bland annat och sjöng i London på Royal Festival Hall, under körfestivalen ‘Various Voices’, det var mäktigt.

Konserten bjöd på både allvarsam eftertänksamhet och lekfull lätthet. Något som var viktigt eftersom man ville nå ut till hela känsloregistret, vilket man lyckades väl med. Vi hade chansen att prata med besökare i foajén mellan akterna och det var en lyrisk publik vi mötte, där superlativen haglade.

Torsdagar är vanligtvis en svår dag för en kör att fylla en lokal, men drygt trehundra personer hade trotsat det fina vårvädret och kom för att lyssna till Hellmans Drengar.
På Fredag kommer det att vara än mer som kommer då man redan sålt närmare femhundra biljetter.
Men än finns det chans för dig att få se en bejublad show som möttes av stående ovationer när sista sången framfördes, då det fortfarande finns några biljetter kvar. Du kan köpa dem via tickster på nätet.