Torsdagen den 2 juli är det premiär för den nyskrivna rockmusikalen Life of Bellman på den nya friluftsteatern i Ulriksdals slottspark. Miljön är 1700-tal och Olle Ljungberg och Ulrika Larsson står för regin.

1700-talets Bellman i 2000-talets tolkning blir... ett slags Jack Sparrow, enligt Albin Flinkas.

Producenterna beskriver Life of Bellman som ung och fräsch i högt tempo, och det ser onekligen lovande ut; i den intressanta ensemblen finns namn som Andreas Wilson, Jan Åström, Terran Andersson och Jesper Sahlén.

Huvudrollen som den dekadente nationalskalden och notoriske suputen Carl Michael Bellman spelas av 30-årige Albin Flinkas, gift med en man sedan åtta år och mest van att spela spexade roller som asexuella prinsar och påfåglar.

Hur ska det bli att uppträda för Kungen och Drottningen?
– Det ska bli oerhört kul. Från och med nu ska jag titulera mig kunglig musikalartist. Därmed tar jag ännu ett steg närmre min karaktär. Men vi får se hur Kungen och Drottningen löser det med sittplatser. Vi har ju bara enklare säten, men de kanske tar med sig en egen teatertron.

Vad ser du mest fram emot?
– Jag hoppas ju att man får träffa dem efteråt och säga hej. Och jag hoppas verkligen att de kommer, att de inte blir förkylda eller så.

Är du mer orolig för att göra bort dig nu när det sitter kungligheter på första parkett?
– Ja! Han är ju känd för att vara musikalisk… Kungen.

Läs intervjun med Albin Flinkas i julinumret av QX (öppnas som .pdf)