Tvåmansföreställningen ”Sean Magnus älskar man” är en av showerna som inte får missas.
– Det har varit ett fantastiskt år med debuten i Roxys trånga källare till QX-gig och sen final på Berns legendomspunna Salonger, berättar Sean Kelly som tillsammans med Magnus Skogsberg har återuppväckt ett knippe sköna låtar och stöpt om dem till ett eget uttryck.
De båda uppträder nu på söndag den 29 samt sista föreställningen den 13 december klockan 21.00 på Berns. Dock skickar Sean Kelly med brasklappen att storslagna och hemliga planer smids inför våren.
En annan pärla är Full Galopp – en afton i elegans och excentricitet på Friateatern på Kungsholmen. Föreställningen har spelats under sex år, och nu har man satt in tre extraföreställningar 2 – 4 december klockan 19.00. Pjäsen handlar om den frimodiga Diana Wreeland som just har fått foten från jobbet som chefredaktör på tidningen Vouge. Håkan Jonson gestaltar den fabulösa kvinnan.
– Det är en befriande berättelse som man blir lycklig av. Hon var knäpp, egensinnig och säkert svår att jobba med. Hon hade en järnvilja och tog inte hänsyn till vad som ansågs passande, berättar Håkan Jonson.Carl Olof Berg Stand Up! – är en föreställning av och med koreografen Carl Olof Berg, och årets sista uppträdande blir i Karlstad den 12 december. I den berättar han genom dans och snack om hur han bemästrat rädslan för rädslan. Mc-ställ, låten lambada och lite ”frontal nudity” är ingredienser i showen, som får fått mycket positiv respons i tidningarna.
– Jag kan inte komma på något bättre sätt att spendera en kylig torsdagskväll i mars, skrev Kristin Hagegård i Nya Wermlands-Tidningen.
Även denna föreställning har chans att återkomma, men förutom ett gästspel på Norrlandsoperan den 30 mars är inget bestämt än.Dramalabbets På andra sidan spegeln tar upp situationen för hbt-människor i Litauen, ett land som den första mars förbjuder positiv information om homo-, bi- och transpersoner. Det är en angelägen pjäs som fått två extraföreställningar 3-4 december klockan 20:00.