Man hade tidigare under hösten varit lite nervösa för om man skulle lyckas fylla den stora lokalen, farhågor som visade sig tagna ur luften då i princip allt är slutsålt och det endast finns ett fåtal platser kvar till Lördagens avslutande föreställningar.

Att blanda traditionellt vackra julsånger med humoristiska arrangemang under ledning av Claes Nyström är något av drengarnas signum. Så också i årets julshow.

I första akten var det speciellt två nummer som stack ut och visade bredden på körens repertoar. Dels, Adams julsång (O helga natt) med solisten Sara Korsgren Norrby som näst intill fick nackhåren att krulla sig och den väldigt charmiga Tomteraring (Santa baby) som väckte många spontana skratt.
Tomteraring som för övrigt handlade om att man bara önskade sig en sak denna jul och det var att få följa med tomten tillbaka till Nordpolen och att de rykten man hört om en tomtemor bara var just elaka rykten.

Även andra akten visade bredd och även om det är svårt att peka ut något enskilt nummer för det är just bredden och den charmiga publikkontakten som gör att man har svårt att inte falla för drengarna. Något som för övrigt kan vara en rätt omtumlande känsla, att inse att man så här i juletider inte fallit för bara en kille utan närmare femtio stycken på en och samma gång.

Men stämningsfulla Blue December framförd av ovan nämnda Sara och klassiska, men ändå inte, Ave Maria, som framfördes med patos och styrka samt de mer humoristiska arrangemangen Julskinkan och Tomterock vid midnatt 2009, (Midnight rules).
Här väckte användandet av olika musikaliska stilar en hel del muntra skratt hos publiken.

Att man inte var ensam om att falla för drengarna visade sig i slutet av föreställningen då kören möttes av stående ovationer och spontana busvisslingar.

Som kören själv utryckte det, man hade en förhoppning om att skapa en skön julkänsla som sitter kvar och det var något man lyckats med.


Vi kan även tipsa om, även om det är långt kvar dit ännu att kören kommer göra ett par gästspelande i Stockholm under 2010. Ett i oktober med, för kärlekens skull och senare kommer nästa års julshow att framföras på Södra teatern i december.

Se videon inlagd i QX GayMap: