Klockan 11.00 slås portarna upp i Konserthuset för Elisabeth Ohlson-Wallins samlingsutställning av bilder under hennes produktion. Allt från drottningen till läderbögar som hånglar, berättar hon.
– Det kommer bli en kul samlingsutställning med mycket gay, gay, gay, gay och trans, trans, flator, flator och kändisar och musikvideo, säger Ohlson-Wallin till QX.
”Bilder i dur och moll” heter utställningen och den hänger en bra bit in i augusti.Bild ur killkalendern

Ikväll slår Momma upp portarna efter sommarsemester, som till stor del gått åt till att bygga upp sin restaurang i PridePark där man står i närheten av Koloni och Chakula. Med öppningen av krogen i Sofo så blir det även vernissage för Micael Kallins färgsprakande bilder av DragQueens vid den stora gatuparaden Banda de Ipanema i Rio. Kallin själv lever och verkar i São Paulo. Invigning av utställningen blir klockan 19.00 tisdag kväll.
En annan krog som i Pridetider öppnat för fotoutställning är Naglo Vodkabar. Kul att denna bland gayfolket i stan galet populära bar öppnar för aktiviteter under Pridefestivalen! Fotografen Jonas Norén som förutom att frilansa för QX har en förkärlek för att plåta män, visar upp bilderna till 2011 års Killkalender. 13 bilder – en killkalender visas under 6 dagar med start tisdag kväll klockan 20.00.När vi ändå är inne på foto kan vi tipsa om årets Prideutställning på Galleri Kontrast med bilder av SvD fotografen Dan Hansson och den amerikanske mode- och manskroppsfotografen George Platt Lynes, Chokladkoppen visar Fredrik Grythberg bilder från förra året, Bill is sooo typical och så kan det ju minst sagt vara idé att ta en tur förbi Fotografiska där Annie Leibovitz fantastiska samlingsutställning visas.