Det är artisten Barbro Lill-Babs Svensson, som under 60 år varit en av Sveriges mest populära och folkkära artister. På plats vid avtäckningen på Arlanda fanns döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen tillsammans med andra familjemedlemmar. Även dottern Monica Svensson fanns med men var uppkopplad via mobilen.

Galleriet består av 93 porträtt och tanken är att det ska representera Stockholms styrkor inom olika områden. Galleriet är det första som möter alla svenska och utländska besökare till staden och här finns nu även Barbro Lill-Babs Svenssons porträtt.

Från det stora genombrottet med ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” 1959 till den sista rollen som populära karaktären Gugge i TV-serien Bonusfamiljen har hon en given plats i många svenskars hjärtan.

– Efter vår mammas bortgång förstod vi hur starkt hon påverkat vårt land. Listan på människor som kommit fram till oss på alla möjliga platser som mataffärer, flygplatser eller tunnelbanan och berättat om kärleksfulla minnen de delat med vår mamma kan göras lång. Vi tror att det inte bara värmer vårt hjärta att nu få mötas av mammas sprakande karisma på Arlanda Terminal 5 utan även den publik som älskade henne så mycket. Tack!, säger Kristin Kaspersen.