För andra året bjuder Matthias Lavesson med maken Fredrik Karlsson in till ett välgörenhets-vernissage på deras hår och styling-slaong den 1 december.
Trots datumet så är det ett vernissage som inte handlar om hiv/aids, utan detta år om att samla in stöd till Föreningen FUB. Förra året var det Glada Hudikteaterns verksamhet som stod i fokus.
– Vi ordnade en myskväll på salongen där vi bjöd på vin, glögg, tilltugg och levande musik, berättar Matthias Lavesson för QX.
– Det blev en otroligt lyckad kväll, där vi som arbetar på salongen donerade hälften utav våra inarbetade pengar under den dagen, och där allmänheten skänkte så mycket de hade möjlighet till. Vi kunde stolt sätta in nästan 40.000 kronor på Glada Hudiks konto!
Arrangemanget förra året var inget som Glada Hudikteatern kände till. I år kommer det medlemmar till salongen med tavlor de har målat.
– Jag och Fredrik har köpt uppspänd canvasduk, färger, penslar och andra tillbehör, och skickat upp det till Dagcenterverksamheten Nyansen i Hudiksvall, där flera utav skådespelarna i Teatergruppen vanligtvis arbetar, berättar Matthias. Nu håller fem utav deltagarna på att måla var sin stor tavla, och de kommer dessutom att måla en stor tavla gemensamt.
I samband med vernissaget börjar budgivningen och den 21 mars, på World Down Syndrome Day så stängs auktionen och pengarna går då till FUB – Föreningen för utvecklingsstörda Barn och Ungdomar.
På hår och styling-salongen visas med jämna mellanrum utställningar av mer eller mindre kända svenska konstnärer. Besök salongen eller kika på deras hemsida för uppdaterad information.