⁃ Predikan kommer att handla om att få leva fullt ut. Det kommer ingen revolution utan sexuell revolution, och utan en reell homosexuell revolution kommer det ingen sexuell revolution. Den kommer handla om dig, mig och oss, berättar Robert Jacobsson för qx.se

I onsdags startade du din twittertråd som snabbt spred sig. Hur har din vecka varit sedan dess?

⁃ Min vecka har varit helt galen. Har knappt sovit, gjort intervjuer konstant sen i torsdags. Revolutionen har bara börjat, och jag är gärna er bögmessias ett tag. Nu måste vi ta hand om alla kränkningar och får leva fullt ut, utan skam, utan rädsla, utan förminskningar. Allt ska upp på bordet. Reaktionerna har varit enorma. Jag har gråtit flera gånger av alla erfarenheter vi hbtq-personer delar. Fy fan, det är ju helt jävla sjukt.

Vad har berört dig?
⁃ Allt har berört mig. Alltifrån att det ska krävas en hashtagg för att få stora medier att skriva om hbtq, till flator som kränks av sexuella inviter av heterosexuella vita män. Jag blir så jävla ledsen, men samtidigt stärkt. För det är ju det, ju mer vi delar med varandra ju starkare blir vi.

Hur fortsätter ditt korståg?
⁃ Idag är det Melodifestivalen, och det är ett rejält jippo för åtminstone många av oss bögar. Men livet är inte alltid schlager, glitter och glamour. Vi måste våga konfrontera och synliggöra allt vi går miste om. Varje gång vi släpper handen, varje gång vi undviker kyssar, varje gång någon straight-acting kille kränker fjolliga killar. Eller varje gång vi tar till biologiska resonemang för att vinna acceptans. Naturligt eller inte – vi lever idag. Inget mer förtryck. Allt vi offrar och gör för att få acceptans hos den heterosexuella befolkningen. Majoriteten som ofta är transfobisk och homofobisk.

På Ligga med P3:s hemsida kan du höra en podd med några av alla de vittnesmål från hbtq-personer som twittrat om #homoriot.

Ligga med P3

Sekulär söndagspredikan, Södra teatern, Söndag 5 februari kl 11.00