Till vardags jobbar han med filmscenografi, älskar superhjältar och är nyligen inflyttad till Stockholm från Norrland. Illustrationerna har blivit en kreativ ventil för honom.
⁃ Jag har hållit på i ett år och det här är ett sätt att göra egna grejer utan någon annan som styr. Det började med att en kompis berättade en historia, jag satt och ritade samtidigt och gjorde en ruta av det. Så har det fortsatt.

Vad får du för respons på dina seriestrippar?
⁃ Jag får positiva reaktioner och folk tycker det är kul. Vissa kompisar undrar varför dom inte är med i mina serier. Då brukar jag säga, gör något kul då!

Varifrån får du inspiration till berättelserna?
⁃ Det är ofta saker som folk berättar. Jag hittar inte på någonting och all är baserat på riktiga historier. Det kan vara sådant som jag hör på tunnelbanan eller sådant som jag är med om själv. Det blir roligare när det är äkta, när det är något som faktiskt hänt.

Ok, men var drar du gränsen för hur mycket privata saker du berättar?
⁃ Jag har inte bestämt det än, så jag vet inte riktigt var gränsen går. Jag har gjort berättelser om kompisar men ersatt dem andra karaktärer. När det gäller andra håller jag på deras integritet.

Men du själv berättar ju om qruiser-chattande och tillfälliga ligg?
⁃ Haha, jag vet. Men det är sådant jag inte mår dåligt över. One night stands kan ju vara ganska komiska och det är något folk känner igen sig i. Om jag skrattar själv får det vara med i mina serier!

Här kan du se fler Fredriksserier