Det är dags för årets stora konstpresentation nu i helgen. Med start idag fredag har Market på Konstakademin, med de mer etablerade konstnärerna och gallerierna, mässa där urval visas och möjlighet till direkt kontakt med galleristerna ges.
Har vi tur så tar Köpenhamnsgalleriet Nicolai Wallner med sig verk av den norsk/danska konstnärsduon Elmgreen & Dragset!
Som del av Market-helgen där gallerier från hela Norden deltar, kommer även flera av Stockholms gallerier har kvällsöppet under lördagen!
På Kulturhusets Supermarket samlas alternativa och inte överallt fullt så etablerade konstnärer och gallerier från när och fjärran för att presentera sig för Stockholmspubliken.
Elinore Lindén Strand som även är iblandad i galleriverksamheten Art Up har tagit in the Rainbow Project från Singapore. Konstnärer från landet har sedan 2009 dokumenterat den ramväxande queer-kulturen och ställer frågan vad queer kultur är. Och svaret är ungefär lika queer som själva kulturen: ”Det frågar vi oss ständigt”.
Förutom Singaporebaserade konstnärer och Lindén Strand medverkar även dansk/svenska konstnären Jes Brinch i utställningen.