Kajsa Ernst har huvudrollen. Calle Norlén har översatt. Bröllopstårtan är en pjäs som rönt stora framgångar i USA och där vi dels får följa Della och Hela USA bakar och dels driver ett bageri, känt för sina makalösa tårtor. När bästa vännens dotter Jen frågar om Della vill göra tårtan till hennes bröllop blir hon först överlycklig. Men Della är en konservativ kvinna, och när hon inser att Jen ska gifta sig med en annan kvinna tvingas hon ifrågasätta sin övertygelse om hur ett äktenskap egentligen ska se ut. Dellas funderingar startar nya förändringar som skakar om hennes eget äktenskap.

”En söt komedi med inslag av bittermandel och Kajsa Ernst är suverän som bakande sydstatskvinna” skrev bland annat Svenska Dagbladet efter premiären i Malmö.

Bröllopstårtan är just nu på turné i Sverige och idag tisdag spelas den i Kiruna, på torsdag i Jokkmokk osv. Hela turnéplanen hittar du på Riksteaterns hemsida. I rollerna ser man förutom Kajsa Ernst även Thomas Hedengran, Malin Karlsson och Anna Sise.