– Det är dags för en ny typ av prinsessroll och kärlekshistoria. Vi vill visa en berättelse med kvinnoroller som vågar gå utanför gränsen, lite snusk som inte utgår från den manliga blicken, skämt som inte är på minoritetsgruppers bekostnad. Dessutom bjuder vi på en smäktande powerballad och ett hissnande äventyr, säger Elsa Berggren, manusförfattare och regissör. till pjäsen När Prinsessan begär – en vuxensaga för scen om en prinsessa, en tjänsteflicka, en tjock pojke och en björn.
På fredag kväll har de premiär på Improvisation & CO i Stockholm där man spelar i helgen för att sedan flytta spelplats till Blå Huset i Tensta.
Pjäsen vann första pris vid en manustävling som anordnades av Dramalabbet och Stockholm Pride 2010. Denna första uppsättning görs av en nybildad teatergrupp som tagit sig namnet Teaterhjälten.
– Vi är trötta på det rådande utbudet på teaterscenerna där det bara spelas Strindberg och andra gubbar. Vi vill utmana normer kring kön, sexualitet och etnicitet, men samtidigt ha roligt och göra det med stil. Teaterhjälten nöjer sig inte med det sätt som vissa historier berättas på medan andra glöms bort, säger Elsa Berggren.