Succémakaren Ryan Murphy, som både författat och producerat framgångssagor som plastikdramat ”Nip/Tuck”, gymnasiemusikalen ”Glee” och nu senast skräckkabinettet ”American Horror Story”, återvänder nu till amerikansk tv med nya serien ”The new Normal”. Den nya satsningen är likt hans andra serier en orgie i oväntade karaktärer och humoristisk dramatik, men denna gång celebrerar han 2000-talets oväntade familjekonstellationer. Ett 2000-tal där en familj kan bestå av alltifrån enkönade par till ensamstående singlar och där tillvägagångssätten för att nå familjelyckan varierar från donatorer till surrogater.

Serien kretsar kring Bryan och David, spelade av Andrew Rannells och Justin Bartha (The Hangover, The Hangover part 2), ett utåtriktat gaypar som har både framgångsrika karriärer och ett flott boende i trendiga Beverly Hills. Tillsammans har de nästan allt, och nu saknar paret bara ett barn för att deras lycka ska bli fullständig, men att hitta både en äggdonator och en surrogatmamma visar sig svårare än de tänkt sig. Just som det hopfulla parets drömmar om att få ett barn verkar vara över dyker Goldie (Georgia King) upp – en kvinna vars brokiga förflutna drivet henne på jakten efter ett bättre liv för sig och sin dotter. En jakt hon gett sig ut på för att också slippa sin fördomsfulla familj, det gamla livet som servitris och den småstadsmetalitet hon så länge nedtryckts av. Och tillsammans kanske de tre nya vännerna kan skapa lyckan åt varandra och äntligen få den surrogatfamilj de alla så länge längtat efter.

Serien, som produceras för amerikanska NBC och börjar i höst, blir en klar utmanare till grannkanalen ABC:s ”Modern Family”, och då mer än en likhet förekommer mellan serierna har Murphys nya satsning tagit begreppet ”the new post-modern family” som underrubrik. Om den uppenbara flörten med sin föregångare kommer blidka de amerikanska kritikernas syn på konceptstölden återstår dock att se. Om och när ”The new Normal” når svensk tv återstår att se, men att döma av Murphys framgångar i Sverige med de tidigare succéerna Nip/Tuck och Glee lär det inte dröja länge…

Se den kvicka och slagfärdiga trailern här: