I dag kommer Astonishing X-Men #51, där Northstar gifter sig med sin älskade Kylie. Flera butiker har arrangerat så att serieälskande gays kan gifta sig med sina partners.

I dag onsdag är det rena äktenskapsfrossa i serietidningsbuitker i USA. Astonishing X-Men #51 kommer ut och Northstar, en manlig mutant gifter sig med sin kille. Samtidigt kommer flera butiker att instifta äktenskap mellan samkönade par. Serietidningsälskare har visat sig vara för gays och samkönade äktenskap, inte bara förlagen som ger ut tidningarna utan även de som äger serietidningsaffärerna.

”Vi tyckte att det vore en cool idé att ha en äkta bröllopsceremoni i affären samma dag som Astonishing X-Men kommer. En av våra långtidsprenumeranter kommer att förnya sina äktenskapslöften hos oss denna onsdag”, säger David Crispino, manager på Collectors Corner i Baltimore till serietidningshemsidan Newsarama.

I den häftiga serietidningsbutiken Midtown Comics i New York, kommer två äkta par att vigas.
”Vi tyckte att det skulle vara ett alldeles utmärkt sätt att ta tillfället i akt att promota jämlikhet och tolerans. Helt i X-Mens anda”, säger Midtown chefen Gerry Gladston till Newsarama. I andra stater där homosexuella inte får gifta sig anordnar serietidningsaffärerna ceremonier där samkönade par kan ge löften till varandra. I Nevada, där folk inte är lika progay som i New York, har serietidningsbutiker fått ta emot hot och butikerna förväntar sig demonstrationer.
Äntligen! Nu gifter sig seriefigurerna!

Green Lantern Alan Scott är nya gayhjälten


Äntligen! Nu gifter sig seriefigurerna!