På onsdag och torsdag kan man se föreställningen Born this way som diskuterar om man är född med sin sexualitet eller om man själv väljer den.
– Min teaterkollega Angelica Herger menar att hon valt sin sexualitet, säger Adam Gardelin, som är en av initiativtagarna till festivalen.

Han tycker att teater är den bästa formen för att uppmärksamma frågor som dessa.
– Teater är en direkt konstform. Tv:n kan man stänga av och en internetsida kan man klicka ner. Men i teatersalongen sitter man där man sitter.

På lördagen kan man se föreställningen Dr Jekyll & Mr Pride. Handlingen utspelar sig i 1800-talets England, där kristlig moral värderas högt. Kemisten Dr. Henry Jekyll är en man som har en hög ställning i samhället, men trots det umgås han med en av stadens mest föraktade män, Mr. Eddie Hyde. När kemisten testamenterar sin förmögenhet till honom, undersöks kopplingen dem emellan.
– I och med föreställningarna vill vi kasta en känga åt hetero- och homonormen och vi hoppas att folk inte blir alltför upprörda och kastar tomater på oss. Vi gör ju det här med glimten i ögat, säger Adam Gardelin.