Burning Beauty är namnet på utställningen som innehåller mer än 250 verk från den populära konstnären. Fotografiska har lyckats med konststycket att få till LaChapelles största utställning någonsin, och det är en enormt mäktig och magisk värld att ta del av på museets tre våningsplan.
Här ryms alltifrån de färgstarka bilderna av popgiganterna Lady Gaga, Michael Jackson och Madonna till de omtalade loitabilderna på Britney, orgasmbilden på Angelina Jolie och givetvis, alla fantastiska foton av David LaChapelles musa Amanda Lepore.

LaChapelles färgstarka kommentarer på konsumtionssamhället och popkultur blandas med inslag av humor, religion, homoerotik, pornografi, konsthistoria och amatörfotografi, och är verkligen något som måste upplevas. LaChapelle har ett helt unikt bildspråk som är så extremt inspirerande och betagande att man har svårt att släppa blicken från verken. Kolla bara på det enorma fotoverket ”Deluge” med katastrofdrabbat Las Vegas med Amanda Lepore omgiven av en massa nakna modeller.

Förutom att alla kända ansikten LaChapelle plåtat så finns här också en rejäl samling bilder från hans långa karriär. Som Diesels banbrytande kampanj från 1994 med två kyssande sailors, Vogue Hommes bisarra familjefestbilder The Americans, och givetvis, musikvideos som LaChapelle gjort med Britney Spears, Elton John, Florence + The Machine och No Doubt.

Fotografiskas LaChapelle-utställning pågår till den 30 mars och jag kan inte nog rekommendera den. Gå. Nu.