Vad är SÅPAN för något?
– En en queer musikal-såpoperaföljetong. Det vill säga en queernormativ serie musikalföreställningar där publiken måste återkomma till spelplatsen för att kunna se alla avsnitt. Alltså en musikal fast i avsnitt – som är queer.

Vad är tanken bakom?
– De flesta musikaler som görs är extremt heteronormativa. Till och med de som ska vara lite ”gay” eller homo-vänliga kretsar oftast kring en heterosexuell historia, till exempel ”Rent” eller ”La Cage aux Folles”. Jag vill göra tillgängligt glittrande underhållning, som musikal kan vara, för en queer publik – genom en story som utgår från ett queert perspektiv. Serie-formatet använder vi för att det ger spännande utvecklingsmöjligheter för karaktärerna, och för att utforska den exploderande trenden av att maratonfölja olika tv-serier, som skett dom senaste åren.

Berätta om handlingen!
– ”SÅPAN” utspelar sig på en bar där ett gäng queers försöker få vardagen och livet att gå ihop. Fifi, en naiv cheerleadertjej har avbrutit sina läkarstudier på Harvard för att ta över sin plötsligt bortgångna pappas roll som klubbchef. Första dagen kommer Fifi till klubben full med idéer om hur stället ska drivas men möts av motstånd, hemligheter och outtalade regler. Sedan blir det lesbiska graviditeter, bojkotts-dansande djurrättsaktivister, regnbågsfamilje-separationer, polyamorösa dansgolvhångel och intersexuella återuppstoder från de döda. Så som sig bör i en queer såpamusikal.