Trots att det knappast var socialt accepterat med icke traditionella livsstilar under 30-talet i USA spreds just sådana berättelser bland såväl lesbiska som bisexuella kvinnor. Till stor del blev detta möjligt tack vare att pocketboken gjorde litteratur både billigare att köpa och lättare att distribuera.
En ny genre såg dagens ljus tack vare pocketformatet, Lesbian Pulp Fiction.
Kanske inte berättelser som vi idag skulle tycka var de mest upplyftande, men som generationer av hbtq-personer världen över gjort – och fortfarande gör, och i värsta fall kommer tvingas göra framöver om SDs ”kulturkanon” blir verklighet – så läste vi mellan raderna.
Till och med de vanligaste tringeldramerna, där den manipulativa och ondsinta flatan till slut dör och mannen får den oskyldiga damen i sin famn, gav i alla fall någon slags bekräftelse på att lesbiska och bisexuella kvinnor de facto existerade.
De mest populära böckerna skrevs av Anne Bannon och fram på 50-60-talen började det bli möjligt att faktiskt beskriva lesbiska som bra kvinnor som gjorde revolt mot fördomar om homosexuella som perverterade.
När väl 70-talet kom var det en annan litteratur som lockade – den politiska, feministiska och identitetsstärkande! Idag går det att hitta Pulp-böcker på antikvariat och som kultförklarade nyutgåvor.