När hon 2009 släppte sitt debutalbum ”Vår tids rädsla för AK von Malmborg” uppmärksammades och hyllades hon. Men efter skivan kraschade hon och sjönk in i en djup depression.
– Jag blödde näsblod och ville dö. Och när jag höll på med den här skivan föll jag tillbaka i samma trötthet.

Hur avspeglar sig det på skivan?
– ”Demonen”, som är den näst sista låten på skivan, handlar om det virusprogram man har i hjärnan och som dömer ut och kommenterar allt man gör. Sista låten, ”En Gloomy Sunday” är ju en självmords-anthem. Men ”Ljuset”, som är en duett med Ane Brun, är lite muntrare.

Videon till den spelades in under pride och den handlar om att man ska följa sitt hjärta.

Hur kommer det sig att du döpte skivan till Hens Majestät AK von Malmborg?
– Hen är ett fantastiskt statement! Jag anser att personen går före könet. Det handlar ju inte om personen har kuk eller inte, utan det är kärleken till människan som betyder. Jag tror att titeln är slagfärdig och att den både retar och roar.

Albumet har hon finansierat via sin konst. 100 personer har fått beställa ett datum, sedan tänker AK von Malmborg på den personen och gör en teckning den dagen. Därefter får köparen teckningen inslagen i silkespapper och paketerad i en fin låda.
Konstnärer brukar ha svårt att tjäna pengar.. Men jag tjänar faktiskt mest pengar på konsten. Men jag vill hålla på med både musik och konst. De är mina livsräddare.

På onsdag släpper hon skivan ”Hens Majestät AK von Malmborg”, där man får följa resan in och ut genom den värsta depression hon någonsin haft.
– Men nu har jag fått livsglädjen tillbaka, säger hon.