– Vi kommer få se några briljanta nya komikerstjärnor som Felicia Jackson och Lisa Erikson. Och så kör Aida Paridad, grundaren av Fembot, ett antirasistisk och feministiskt produktionsbolag, sitt andra standup-gig någonsin. Det första giget var med Pride Comedy på Norrköping Pride och var superbra. Regissören och dramatikern Liv Elf Karlén kommer. Hon var tidigare i Humormaffian. Vi kommer även få se fantastiska Matilda Berggren, känd från Ligga med P3, som gör en soloshow senare i år på Lund Comedy Festival. Och så om allt går bra, så kommer Amanda & jag sjunga en låt som avslutning.

Vilka kommer uppskatta den här kvällen?
– De som längtar efter smart och feministisk humor.

Var kan man se er förutom på fredag?
Pernilla: På Eskilstunas Springpride tidigare samma fredag den 23:e med Pride Comedy tillsammans med Moa Svan & Shanthi Rydwall Menon. Sen kör jag det snabbaste jag kan, inom lagens gränser, till Södra teatern! Jag kommer även vara med på Luleå Pride i juni, där jag kommer uppträda och även vara konferencier på avslutningsgalan!

Amanda: Mig kan en mest se i olika tidningar, då jag huvudsakligen kommer jobba som journalist i sommar.

Vad inspirerar er humormässigt nu?
Amanda: Det fantastiskt torra EU-valet. I övrigt Karin Adelskölds mod att säga ifrån till Mårten Andersson och RAW i Amelia-comedyqueenhärvan.

Pernilla: Vår klubb! Annars allt möjligt, som ex ”Hundra procent bonde”, hur hinner hen göra allt? Ett nytt hus, brygga öl, ploga och en båt? Jag skrattar bara och blir utmattad…

Vad irriterar er humormässigt just nu?
Amanda: Komikerkillars skrikande tystnad i jämställdhetsfrågor.
Pernilla: Just nu och alltid; sexismen, rasismen, homofobin och så vidare inom humorbranschen. Att tv svämmas över av manliga humorduos som Emma Knyckare skrev om. Att jag inte är på tv istället med en lesbisk ”Smack the Pony”, eller en lesbisk sitcom. Haha, jag ska fan skriva en och ta med alla awesome komiker jag vet!

Vad händer annars i livet?
Amanda: Jag jobbar hårt mot alla världens orättvisor samt min pollenallergi.

Pernilla: Jag förbereder gigs och andra projekt. Går runt hemma och letar efter saker jag kan sälja på lördagens stora loppis i Västertorp. För att det är så kul att sälja saker men som jag sen ångrar, haha!