– Jag har så många bilder som jag skulle vilja kunna visa, och nu är tillfället, säger han till QX.
Jonas Norén har länge funderat på var han lämpligast skulle kunna visa de mer sexuella bilderna i sina fotosamlingar. Han började prata med Serguey Suarez som driver videoklubben The Basement och de började spåna hur en utställning på videoklubben skulle kunna bli verklighet.
– Många av de bilder som läggs upp på internet får ju vingar och sprids vidare. Jag vill visa mina bilder unikt för det här tillfället. Sedan är det kul att folk kommer till Basement för att få lite kärlek, och då blir mina bilder en bonus.

Vad är det för typ av bilder du kommer visa?
– Det är nära 120 olika bilder som kommer visas som bildspel. Det som skiljer sig från exempelvis mina bilder i QX är att där har dom kalsonger, här är dom utan. Sedan är det lite fetischkillar och grabbar som kanske inte har ett sexpack men som är väldigt sexiga. Man kommer känna igen bildspråket. Tyvärr inga björnar dock, jag måste bli bättre på björnar. Se det här som en öppen inbjudan.

Hur får du killarna att ställa upp?
– Numera behöver jag aldrig fråga. Folk hör av sig via sociala nätverk och killar kontaktar mig från nästan hela landet. Nja, inte härifrån skåne i och för sig. Här vill ingen visa upp sig, Göteborg däremot. Många killar är från Göteborg. Många gånger när jag tagit lite snälla bilder har killarna föreslagit att ta mer nakna. Många är stolta att visa upp sin kuk och rumpa.

Vad är mest utmanande för dig som fotograf när du tar bilder?
– Det är att få modellen att se lugn ut. Jag tror jag lyckas med det och att ge bilderna ett uttryck som passar. Inga av de jag jobbar med är ju professionella modeller. Sedan är det ibland bara att hänga med, som de två killpar som jag fotar när dom har sex. Då är det inte riktigt läge att gå in och regissera.

Vad är mest utmanande för en modell?
– Många av dem kliver ju ur sin komfortzon. Vissa har jag fotat flera gånger och då kan det ha börjat med oskyldiga bilder för att sedan gå till mer utmanande. Det kräver ju en säkerhet hos den som blir fotad eftersom bilderna lever i evighet på nätet.

Det är mycket bilder utomhus, vad har varit tufft när du fotat då?
– Ett konkret utmanande tillfälle för både mig och modellen var när vi åkte ut med en båt framför Drottningholms slott. Vi tog några nakenbilder där, och med all respekt för drottningen, det visas kuk framför slottet.

Hur kom ni på slottsbilden?
– Det var ett infall, det är så vackert där. Modellen tog av sig kläderna och vi fotade helt enkelt.

Berätta om en häftig bild som du tagit som du aldrig kommer visa!?
– Jag vete fan om jag har någon. Jag har tagit bilder på mig själv tillsammans med killar men jag har inte varit bekväm själv med att släppa dem. Det finns ju många fotografer som fotar sig själva med andra och gör det bra. Jag är inte en av dem.