LULEÅ.
Två av Sveriges starkast lysande e-stjärnor heter Jimmie Star och Thomas Sekelius. Tillsammans har de flera hundra tusen följare och under Luleå Pride föreläser de om hur det är att måla internet i regnbågens färger.

– Vi kommer ta upp både fördelar och nackdelar med att vara en öppen online profil. Man kan förvänta sig en avslappnad stämning och massor av kärlek, säger Jimmie Star.

Det är mycket prat om nättroll och elakheter på internet, men på Jimmies YouTube-kanal lyser det av positiva och peppande kommentarer.

– Många har nog fördomen att man lätt kan bli utsatt för näthat när man är öppen online. Men det är väldigt sällan som jag möts av hat. Oftast så handlar elaka kommentarerna om okunskap, och mina följare är duktiga på att själva förklara för varandra hur saker ligger till. Det är väldigt sällan som jag själv måste anmäla och blockera kommentarer.

Efter föreläsningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor till killarna, QX passade på att ställa en redan nu.

Hur ska man göra om man vill slå igenom som hbtq-profil på nätet?
– Man ska tänka på att ha kul och sprida kärlek. Bjud på dig själv och var så öppen som möjligt, samtidigt som du inte blir allt för personlig. Det är knepet för att lyckas online. Sen får man inte glömma att det krävs hårt arbete.

Föreläsningen ”Bögar på internet” hålls klockan 13.00 på stadshuset lördag den 18 juni under Luleå Pride