Media

I nya numret av den danska gaytidningen ”Zink” uppmärksammas Sverige och svenskheten. Nu när bron gör att danskar och svenskar på ett allt lättare sätt kan mötas, får vi veta i en mycket positiv artikel att man bland annat skall akta sig för älgarna!

Pratet om alkoholdrickande svenskar är nästa helt borta. Istället får danskarna veta att ett tecken på att man håller på att bli svensk grabb är om ”du låter ditt hår växa längre och längre ner mot axlarna”, och att man är på väg att bli flata ”om du brinner för att bo i (fucking) Åmål”. Tidningen tipsar i sitt reportage om att man inte får missa konstmuseet Rooseum i Malmö, klubben Bitch Girl Club i Stockholm och vår systertidning Corkys hemsida. Dessutom listas alla hemsidor till gaystudentföreningarna i landet.
Mest studsar man dock till över att Zink outar Prins Carl Philip som homosexuell… Nog för att tidningen QX under ett års tid nu haft idolbilder på den vackre prinsen, men att han var homo, det visste vi inte. Men man kan ju alltid hoppas!
Zink hittar du på PANs bokhandel i Köpenhamn, Teglegårdstræde 13. Den kostar 39,75 danska kronor.

http://www.eZink.dk

Källa: Zink

Publicerad: 2000-07-07 12:00:00