Varför ger du ut bloggen i bokform?
– För att jag märkte att jag blev färdig med Brudens blogg. Det var mitt anonyma alias från början och nu är jag ju inte det minsta anonym längre. Så när jag bestämde mig för att lägga ner Bruden, bestämde jag mig också för att föreviga den i bokform så att den inte bara försvinner. Det är många som har sagt att den har betytt mycket för dem på olika sätt, och det har den gjort för mig också.

Vad skiljer boken från bloggen?
– Boken är förstås snyggare, för alltså mellan dig och mig så är Brudens blogg ganska ful. Och så är det annorlunda att läsa den, tycker jag i alla fall. Jag blev förvånad över hur bra bloggen fungerade som bok, jag gillar den nästan bättre i bokform! Sen finns det både blogginlägg och egna kommentarer som inte finns i bloggen, men som jag har lagt in i boken.

Du raderade flera inlägg när du kom ut i QX som Sara Lövestam, varför?
– Jag kom i princip ut över en natt, och då hetsraderade jag en hel del inlägg för att inte råka trampa på några tår eller förstöra något för mig själv eller andra. För säkerhets skull alltså.

Vad handlade de inläggen om?
– Dels handlade de om brudar som jag dejtade då, eller som jag hade dejtat förr. Annat handlade om sånt som jag inte ville att min mormor eller framtida arbetsgivare skulle sitta och läsa, då handlar det om sånt som preferenser, sexuella eskapader och detaljer av det intimare slaget.

Är det de borttagna inläggen som finns med i boken?
– Ja, de allra flesta av dem finns faktiskt med i boken, några med ändringar. Det är ett år senare nu och jag har haft tid att gå igenom inläggen och se vad jag faktiskt kan bjuda på. Det är annorlunda att ge ut dem i boken än att allt ska ligga på nätet och vara googlingsbart, och köper man boken så tycker jag att man gott kan få lite extra.

Vad händer annars?
– Jag fixar ju inte att sluta blogga, så jag har precis slagit upp portarna till Sara Lövestams blogg.(skratt) Samma fast annorlunda, du vet. Bruden, nu med ansikte. Jag fortsätter förstås att skriva krönikor i QX och sidekicka till Annika Lantz i P1, och så har jag några romanprojekt på gång som jag hoppas ska komma ur sina puppor snart. Annars är det största just nu min nya tatuering. Den är skitstor och skitsnygg och huden är ju alltid närmast.

Brudens bloggböcker finns från och med 25/3 att köpa som pocket på Vulkan. Den första, anonyma delen heter ”Brudens hemliga”, och fortsättningen ”Brudens ohemliga”. Saras nya blogg kan man hitta på www.saralovestam.se.