Vad händer på fredag på Operan i Stockholm? Jo, här är fredagkvällens schema:
17:00 öppnar entrén och du kan hänga av dig ytterkläderna i garderoberna.
17:30 börjar rundvandringen i Operahuset. Du får veta mer om sådant som du gått och tittat på i alla år, och du kommer med all säkerhet besöka någon del av huset där du aldrig har varit.
18:15 väntar ett glas mousserande vin på dig i Guldfoajén. Tidigare dansaren vid Kungliga Baletten, Roy Sandgren, väntar också på att få berätta om kvällens föreställning.
18:30 får du veta hur man går från nätdejting till träff på riktigt. Jörgen Isaksson och Ulrika Lahne från QX Förlag berättar. Jörgen är redaktör för communityn Qruiser och har haft flera lyckade träffar både här och där. Ulrika Lahne är marknadschef på QX och var först gift, sedan skiljd, och ”simsalabim” hittade hon ny partner på Qruiser.
19:00 har du en halvtimme på dig att försöka lyckas med samma sak innan föreställningen ”Gustav III” börjar.
19:30 – 22:00 får du sedan följa den svenske teaterkungens öden i en alldeles ny och praktfull balett på stora scenen. Lars Wallin har gjort kläderna och den franske koreografen Patrice Bart står för koreografin.
I föreställningens paus kan du passa på att fortsätta umgås med nya singelkompisar, för det gäller ju att passa på.
22:00 tar du med dig dina ytterkläder ner i Gustav III:s kafé som ligger en halvtrappa ner från entréhallen. Där fortsätter vi att umgås, och det går bra att köpa något att dricka. Några av kvällens artister kommer också dit så snart de har sminkat av sig och kanske fräschat upp sig lite efter den krävande föreställningen.
00:00 vet alla som har sett ”The Phantom of the Opera” att man ska börja passa sig lite. Då rekommenderas varmt Stockholms nattliv, som bara ligger något stenkast från Operahuset.


Biljettbokning sker enklast via Operans.se
Man kan även köpa biljett i Operans biljettkontor som har öppet 12.00-19:30 dagarna fram till gaysingelkvällen.
Biljettpriset är 470-520 kronor.