– Filmen är, tyvärr, baserad på en sann historia som en vän till mig var med om för några år sedan. Jag har gjort den för honom och alla andra som kanske råkat ut för samma sak, men inte vågar prata om det.
Love tar upp ett tabubelagt ämne – man-mot-man-våldtäkt och har visats på ett par kortfilmsfestivaler i landet.
– När jag började forska i ämnet så fanns det ingen statistik eftersom ingen vill prata om detta. Men så kom jag i kontakt med HOPP, riksorganisationen mot sexuella övergrepp som precis börjat jobba med homosexuella våldtäkter. Så vi hade ett litet samarbete, och skulle det mot förmodan bli någon vinst av filmen så skulle den gå till HOPP.
Hur får man folk att ställa upp i ett sånt här projekt?
– Man har ett starkt manus som engagerar och berör, och givetvis en del kontakter. Alla har ställt upp gratis för att dom tyckte att det vara ett intressant och viktigt projekt.
Killarna i filmen, vilka är det?
– Jag har jobbat både med Adam och Jonas tidigare och hade handplockat dom för detta speciella projekt för att de båda är grymt duktiga skådespelare. Långt innan själva inspelningen hade vi ett långt och ingående repetitionsarbete med många träffar då vi diskuterade ämnet i filmen, repeterade scenerna och även gick ut och tog några öl ihop. Några dagar innan själva inspelningen repeterade vi hela övergreppsscenen och då hade vi några ta-på-varandra-övningar så att det skulle flyta på utan några pinsamheter under själva inspelningsdagen.
Spelade ni in på någon klubb i Göteborg?
– Ja, vi spelade in på Gossip. Men det blev lite kaotiskt eftersom vi var sena från den tidigare inspelningsplatsen och då blockerade vi ingången. Två äldre män hotade att slå sönder utrustningen och polis fick tillkallas. När vi berättade vad filmen skulle handla om sa dom att killar inte blir våldtagna, och att vi bara försökte smutskasta homosexuella. Och det var vår första inspelningsdag…
Det kan överhuvudtaget inte vara lätt att jobba med kortfilm eftersom det knappt finns några kanaler att nå ut genom?
– Nej, jag håller med. Men det finns några små festivaler som den här i Stockholm och kortfilmsfestivalen i Uppsala. Göteborgs filmfestival visar också en del. Men annars är det tunt.
Vad jobbar du med nu?
– Jag sitter och skriver på ett nytt manus för de här skådespelarna men inte med dom här rollerna. Och ja, den har ett visst gaytema.
Vad kan man göra om man vill se ”Love”?
– Vårt mål med filmen är att SVT vill visa den, kanske i samband med en temakväll om övergrepp. Filmen är skickad dit och vi väntar på svar inom några veckor. Vi hoppas verkligen att dom väljer att köpa in den. Orkar man inte vänta på att den sänds på SVT utan vill köpa en dvd så går det bra att höra av sig antingen till GötaFilm eller Rolands Hörna Filmproduktion så kommer vi att sälja den till ett förmånligt pris.