Lördagen har varit späckad med föreläsningar och workshops. Det har panelpratats med politiker, pysslats med lösmustacher och vaginor i allehanda material, Andy Candy har pratat om transfeminism och Tiina Rosenberg har hållit en bejublad föreläsning som har handlat om allt från partipolitiska agendor till normativa grannar och sexuell praktik.
Uppsalas pridesöndag lockade även den en hel del folk. RFSL Ungdoms queerpedagogiska workshop ”Bryt!” har hållits varje dag under festivalen och lockade även sista dagen ett antal besökare, som bland annat fick testa värderingsövningar, leka ”gissa heterot” och känna efter hur det känns att bli tolererad. Det har pratats HBT-normer och globala perspektiv, intersektionalitet och säker BDSM, och Fanny Ambjörnssons föreläsning ”en klass för sig” drog också många festivalbesökare.

En annan av dagens behållningar var föreställningen ”På fullt allvar”, framförd av teater- och dragkinggruppen Odd Fellas. Odd Fellas säger själva att de i sin tolkning av pjäsen har velat framhålla ”queera läckage”, homoerotiska och könöverskridande övertoner som ett par queera glasögon kan upptäcka i en text oavsett författarens ursprungliga intention. Under en och en halv timme framförde Odd Fellas en något queerifierad version av Oscar Wildes komedi, trollband publiken och tackades med långa applåder.

Kvällen, och hela festivalen, avslutade med en fest med OrchideaKB. Rapporter ger tillkänna att stämningen var god, att dansgolvet var livfullt och att det redan spekuleras kring nästa års arrangemang.