Den 12 och 13 september kommer visorna att stå i centrum på Musikmuseet i Stockholm. Yrkestrubadurernas förening har samlat sexton artister från hela Norden.
– Viskonsten i de nordiska länderna har många gemensamma rötter, bland annat i medeltida ballader, berättar Pierre Ström, YTF:s ordförande. Vi vill se till att få fart på det nordiska vis-samarbete som, inte minst från ett svenskt perspektiv, fört en alltför tynande tillvaro på senare år.
Vid festivalen respresenteras Sverige av bland annat årets Cornelis Vreeswijk-stipendiat Rikard Wollf och (sjunger på lördagen) och Nina Ramsby (sjunger på fredagen). Dessutom kommer Ewert Ljusberg, Py Bäckman och Anna Stadling med Idde Schultz.
På scen står även danskarna Nikolaj Christensen och Susanne Dyhr, från Norge Ragnar Olsen och Lov Kreken Kvalnes. Finland representeras av Wesley Koivumäki och Stefan Paavola och Åland av Johanna Grüssner. Från Färöarna kommer Edith Dahl-Jakobsen och Stanley Samuelsen och slutligen från Island Dana Ýr Antonsdóttir.

Nordisk visfestivals hemsida