Vad händer i kväll?
Det är en så kallad Cultkväll, alltså en kulturkväll med blandat program, och huvudattraktion i kväll är Heidi Andersson, femfaldig världsmästarinna i armbrytning och känd från dokumentären ”Armbryterskan från Ensamheten”. Man kan säga att det är tema norrländsk girl-power: Heidi kommer från Ensamheten i Västerbotten, Jenny Gabrielsson är en norrländsk singer-songwriter med klös som har uppträtt bland annat på Pride och Queerqultfestivalen. Join a medley är en helt ny duo där jag är en av deltagarna och vi sjunger mycket om lesbisk kärlek… och jag har också vuxit upp i Norrland, för att fortsätta på temat.

Heidi Andersson

Vad ska Heidi göra?
Hon kommer till Huset med sin pappa, hennes tränare, och de kommer att lära ut armbrytning i teori och praktik. Hon kommer också att berätta lite om sitt liv och visa delar av filmen som handlar om henne och hennes armbrytning. Man får möta henne, ställa frågor, lära sig att bryta arm i vår armbrytningsworkshop… Vi har köpt in ett armbrytningsbord till Huset så att det blir ordentligt gjort!

Vem vill ni ska komma på kultkvällen?
Vi tror att det kommer att bli väldigt mixat, bland annat queerfolk som kommer för att se oss och Jenny, vissa kommer för att få träffa Heidi och så kommer nog en del kulturintresserade ungdomar som vanligt. Vi vänder oss ju främst till unga människor, men alla är förstås välkomna! Heidi är en jävligt tuff brud och en stor förebild för många tjejer i idrotten och jag vet att hon har många flatfans. Och med tanke på alla flator som ska bryta arm på fyllan kan det vara bra att komma och få lite träning…

Länkar:
Husets hemsida

heidiandersson.com