.

Under Luciahelgen uppträdde kören för utsålda hus på Stora Teatern – i folkmun kallad Storan – i Göteborg, med sin julshow Mjuka klappar och hårda paket. Det blev fem bejublade föreställningar med sammanlagt närmare tre tusen i publiken.

Drengarna bjöd på ett blandat arrangemang, med allt från högstämd körsång och solistnummer till mer lättsamma musikaliska bearbetningar, allt framfört med en avspänd charm, typsik för den populära kören.

Sara Korsgren Norrby imponerade i solistnumren med sin klara, starka stämma
och Robert La BobsanHörkel rev av rejäla applåder med sin tolkning av Elvis Blue Christmas, och lät så lik originalet att man efter söndagens sista föreställning kunde höra ett högt och spontant “Vi som trodde han var död!”.

Efter den sista spelningen på söndagen fick vi möjlighet att följa med delar av kören som bestämt sig för att fira helgens succé på gemytliga Bee Bar i centrala Göteborg. Det blev ett samtal där vi diskuterade höjdpunkterna med helgens spelningar och där alla var eniga om publikens underbara gensvar.

Hellmas Drengar har fått sitt namn efter gjuteri-ingenjören tillika HBT-pionjären
Allan Hellman som på femtiotalet bildade RFSL.
Det är det mod Allan uppvisade i ett då väldigt konservativt Sverige som gjort att kören valt att ta sig detta namn.

Efter helgens spelningar kom Hellmans brors barnbarn fram och donerade en av Hellman egenhändigt gjuten och signerad mugg som tack för ett fint uppträdande och med motiveringen att det var vad de trodde Allan skulle ha velat. Vi förmodar att muggen får en framträdande plats hos Drengarna.