– Det var mest en kul grej förra till förra årets sedvanliga julhälsning till kompisar, släkt och andra. Den gick först bara ut som bilaga till ett God Jul-mail. Sen skickade någon vidare länken och bollen var igång. Förra året vart kalendern nerladdad över 13 000 gånger å då var det ju givet att det skulle bli en 2009 med, berättar Jonas Norén.

Varför väljer du att ordna den gratis?
– Att nå ut med sina bilder är rätt svårt som fotograf och det här är ett bra sätt att synas samtidigt som att det blir en kul grej av det med. Jag har ställt ut tidigare och har under december en utställning på Lino i form av ett bildspel på deras tv-monitorer. Också ett sätt att nå ut på annorlunda ställen men en kalender räcker året ut och det är bra. Bra saker ska vara gratis.

Jonas Norén

Hur får du tag i modeller till den?
– Qruiser så klart! I början var det jag som fick fråga folk men nu är det tvärt om, haha. Killarna har varit superduktiga och tålmodiga och även de har ställt upp gratis.

Du vill bli en gayvärldens svar på Bingo Rimér, hur går det?
– Jag vet inte om det måste vara gayvärldens Bingo, jag är nöjd om jag blir pojkfotografernas motsvarighet. Tror att de flesta bilderna går hem både hos homo- o heteros. Jag har gjort Värnpliktsrådets kampanjbilder till Pride två år i rad, och i år var det budgivning på dem i välgörenhetssyfte. Mona Sahlin var med och bjöd rätt länge och hon är väl rätt hetero? Det går rätt bra, även om de flesta bilderna som jag tar är med betydligt mycket mera kläder vad killarna har i årets kalender.

Jonas Norén
Jonas Norén

Här kan du ladda ner hans kalender www.jonasnoren.se