.

Carl Olof Berg är en av landets mest anlitade koreografer som nu tar steget och utökar sina sceniska uttryck med tal och sång. Föreställningen innehåller ett gäng gayiga låtar som exempelvis Flashdance, Vogue, Macarena, Lambada och Depeche Mode.

– Jag har väntat hela livet på att prata och sjunga. Det här är historien om mitt liv, och sanningen är att föreställningen började som en föreläsning. Jag undervisade om hur det är att vara koreograf och då insåg jag att materialet där skulle fungera som en föreställning, eftersom jag berättar om mitt yrke och hur jag kom in på valen jag gjort.

Vad handlar föreställningen om?
– Föreställningen heter Carl Olof Berg Stand Up! eftersom den handlar om att stå upp för den man är men också för den man vill vara. Den handlar om hur SM-silver i Lambada fick mig att våga anmäla mig till en jazzdanskurs i Karlstad. Ingen annan kille jag kände dansade i Karlstad. Det handlar om att vilja förändra världen och att vara rädd för själva rädslan.

När var du senast rädd?
– I morse var jag livrädd när jag packade väskan att jag inte skulle få med mig allt!

Hur känns det att göra showen?
– Jag är jättetaggad! Jag har jobbat med monologen i två års tid och äntligen har jag hittat en form för den. Det är skönt att klä av sig inför publiken!

Klä av sig? Bildligt eller bokstavligt?
– Både och!

Är det frontal nudity?
– Det beror på var man sitter!

Carl Olov Berg Stand Up, 12, 19 och 26 mars kl 19.00

Tempelriddaren, Karlstad

Medverkande: Carl Olof Berg och Lotta Hasselquist

ÖVRIGA SPELDATUM:
18 & 25 mars; Helsingborgs stadsteater
16 april, Citykonditoriet, Stockholm
20 maj, Stora daldansen, Mora
September, Moderna dansteatern c/o Midsommargården