– Jag ville ha en bild som refererade till populärkulturen, eftersom jag skriver mycket om den, och då föll sig valet ganska naturligt. True blue-skivan var min första musikaliska kärlek och även om det är en bögkliché så var Madonna en viktig person i mitt liv under uppväxten som liten bög i ett brukssamhälle. Hon var den enda som sa till mig att det var okej att vara gay. Att det till och med var kul och att det fanns andra världar.

Vilka Madonna-poser valde du bort?
– Jag övervägde faktiskt i ungefär tio sekunder att lifta naken vid Essingeleden.

Varför ger du ut krönikorna?
– Jag tvekade länge. Men just QX-krönikorna var början på allt bra i mitt yrkesliv. Det var för dem jag vann priset för Årets krönikör, tack vare det vågade jag börja frilansa, och då fick jag möjlighet att börja skriva böcker. Det kändes kul att göra ett bokslut över den tiden.

Vilken krönika har du fått mest reaktioner på?
– Lätt som en plätt: krönikan om bajs. Folk kommer fortfarande fram till mig och citerar ur den, berättar att de har satt upp den på toaväggen på sitt jobb och sådär.

Varför?
– Jag tror ingen någonsin slutar tycka att kiss och bajs är kul. Vi bara låtsas det när vi blir äldre än 4 år. Det är lite förbjudet att prata om. Men alla gör det ju! Och tydligen verkar många dela mina nojor.

Vilken är din favorittext?
– Den om bögbarnen. Alltså om hur man kan se småkillar på tunnelbanan som ännu inte förstått riktigt vad som är annorlunda med dem och därför inte lärt sig dölja det ännu. Och så tänker man på allt de har framför sig.

Vissa krönikor är ju från 2003, hur har de stått sig emot åldrandet?
– De flesta är nog ganska tidlösa men visst, det finns ju referenser till Bubbles korta kjolar i Melodifestivalen också, haha.

Vad tänker du när du läser dem igen?
– För mig blir det ju som att läsa en dagbok. Det är klart att jag är betydligt mer nöjd med vissa än andra. Men jag tog med alla QX-krönikorna ändå.

Vad händer annars i livet?
– Jag jobbar typ dygnet runt med nästa roman som kommer i början av september. Men snart åker jag till Kanarieöarnas Pride med några vänner. Det blir sol, bad och feta tyskar. Och Vengaboys uppträder!