Under eftermiddagstimmarna gick det knappast att ta sig fram i trängseln på gatan, så smockat var det med (nästan bara) killar i alla åldrar från hela världen.

Arrangörerna räknar med att åtminstone 20 000 besökare hade kommit till Folsom – nästan alla uppklädda på ett sätt som man  sällan ser i Stockholm. Och vovvarna blir allt fler. De mänskliga alltså.  Puppytrenden som började lite smått för 7 – 8 år sedan bara växer och växer, inte minst bland unga killar. Där är också gummi allt mer poppis, medan killar som har kommit förbi tonåren gärna klär sig i sina Langlitzjackor à 15 – 25 000 kronor.

I år hade gatufesten kompletterats med ett ambitiöst scenprogram som omfattade allt från debatt om Prep till folkdans med Berlins första gay bayerska folkdansgrupp i tighta lederhosen. Klatsch i rumpan! Och mäkta populärt.

Trots närheten till Sverige var inte heller i år den svenska närvaron på Folsom överväldigande. Men det kommer en ny chans i september nästa år. Tänk bara på att festerna börjar flera dagar innan själva gatufesten på lördagen. Och det är inte slut på söndagen…