Olof Risberg har arbetat med våld och utsatthet bland barn och unga i 30 år. Några av hans klienter på Pojkmottagningen i Stockholm har inspirerat till innehållet i podcasten med samma namn. I veckan släpptes första avsnittet i säsong 2, som handlar om arbetet med Petrus som är uppvuxen inom Jehovas vittnen.

När Petrus kommer till Pojkmottagningen har han omhändertagits av polisen, efter händelser han till en början inte vill berätta om. Under säsongens fem avsnitt följer lyssnaren Olofs arbete med att få Petrus att öppna sig och reflektera över sina svårigheter. Och under resan avslöjar Petrus sin stora hemlighet.

– Andra säsongen av podden följer en ung människas försök att hitta sig själv i en sektliknande miljö. Petrus historia speglar många ungas kamp i en värld där Guds ord ibland står över lagar och rättigheter, säger Olof Risberg.

Säsongen behandlar ämnen så som sexuell läggning i relation till religion, omvändelseterapi och förtryck. Olof medverkar själv i rollen som psykolog, och 17-åriga Petrus gestaltas av skådespelaren Christopher Lehmann.

Pojkmottagningen finns på samtliga plattformar för podcasts. Ett nytt avsnitt släpps varje tisdag.