– Jag är född och uppvuxen i Sydney, men flyttade till Melbourne för sju år sedan. Det är mycket lättare att vara konstnär i Melbourne så jag är glad att jag flyttat. Idag kallar jag Melbourne för mitt hem, berättar Sarah Ward.

Det bästa med Melbourne
– Jag uppskattar Melbourne på grund av konstgallerierna, caféerna och känslan av samhörighet. Mitt favoritkvarter ligger i de västar delarna, där jag själv också bor. Det är från grunden ett arbetarkvarter men idag mycket uppblandat och multikulturellt och det gör att det skapas en enorm energi och självklart fantastisk mat!
Sarah Ward lägger till:
– Besöker du stan bör du titta på Federation Square och National Gallery of Victoria, stadsdelen Fitzroy om du skall shoppa kläder eller böcker och stadsdelen St Kilda på grund av stranden och de östeuropeiska kakbutikerna på Acland Street.

En romantisk middag i Melbourne …
– Då skulle jag ta mig till Bebida på Smith Street. De har goda tapas, stearinljus och discokulor, ett stort urval av drycker, skön musik och de anställda ger verkligen järnet.

En kväll på stan med tjejerna…
”Tuff Muff i The Glasshouse” har fantastisk musik och ett bra dansgolv, skön atmosfär och så blir det som det en queer stadsvandring!

Yana Alana i København
Sarah Ward planerar att underhålla med politisk poesi, vilda och vidunderliga sånger, excentrisk dans, hysteriska anfalloch ett gott skratt, då hon och Tha Yalanas intar Ørstedsparken i Köpenhamn.
Utöver det hoppas hon på att hinna besöka gallerier, uppleva landskapet och kulturen och lära sig säga ”Hello”, ”Thank you” och ”Hot chips” på danska. Och så är hon extra glad över att hennes käresta spelar trummor i bandet så att de kan uppleva Köpenhamn tillsammans.

Se Yana Alana (a. k. a. Sarah Ward) and The Paranas, då Melbourne intar Ørstedsparken i samband med World Outgames 2009 mellan den 25 juli till den 2 augusti 2009.

Melbourne i QX GayMap

Hitta mer information om Melbourne på
www.visitmelbourne.com
Community med event-info Samesame

Barer & klubbar (som ej länkas i artikeln)
Girl Bar (kvinnor)www.girlbar.com.au
Tuff Muff (kvinnor)

Australiens kulturella huvudstad