Ni vet känslan. När det bultar i bröstet och man glömmer bort att både äta och sova och det känns som att ingenting spelar någon roll – förutom att få träffa den man är kär i.
Exakt så känner jag för NYC.
Så fort jag stiger utanför dörren börjar det pirra i kroppen. Ljudet från staden är som ett samtal från den man är förälskad i och lukten är som efter en svettig kärleksakt; en blandning av fräschör och dekadens som man bara vill ligga vaken och sniffa på så länge som möjligt tills man somnar.
Och när man äntligen vaknar och vill berätta för någon hur kär man är så blir man så där barnsligt förtjust att ingen orkar lyssna på en.
Men i det här fallet behöver du inte lyssna. Du behöver inga detaljer. Det är bara att åka.
För till NYC behöver man ingen guide. Man hittar sina favourite spots ändå, precis som man gör med en älskare eller älskarinna. Dessutom är sökandet halva nöjet. Det är när man går runt på gatorna, tittar på människorna, köper en coffee to go, kikar in i butikerna och vilar benen i en park som man njuter som mest.
Så packa en väska och res lätt. Ta med dig pass och pengar och lite kläder – resten kommer du ändå köpa på plats. Det viktigaste är att du har ett par skor på fötterna som du kan promenera långt och länge i, för det kommer du garanterat göra i NYC.
Ett bra ställe att bo på är Sohotel som ligger i SoHo. Det är enkelt, men snyggt designat och rent och tyst med bra sängar och fräscha badrum. Är man flera kan man bo till bra pris eftersom det finns rum som tar upp till fem personer, och man betalar per rum, inte per person. Dessutom är läget perfekt. Att strosa runt i SoHo är underbart med dess gatuliv och små butiker och caféer. Dessutom ligger både Chinatown och Little Italy runt hörnet. Och man behöver inte vara rädd för att promenera hem på kvällen, i de här kvarteren känner man sig lugn och trygg även som ensam tjej med dyr mobil och kamera i handen.

Vill du känna dig som en turist ska du bege dig utanför broarna, vilket jag starkt rekommenderar. Bara att gå Brooklyn Bridge över till Brooklyn är ett äventyr. Här kan du spendera en dag och vila öronen från larmet på Manhattan. Ett annat äventyr hittar du norrut, förbi Central Park och upp till Harlem, eller varför inte ända upp till Bronx. Områden som har rustats upp och som är väl värda att besöka.

Men som sagt, helst av allt ska man åka hit utan pekpinnar och bara vara sig själv, för det är det som är unikt med den här staden – det är den plats på jorden där du verkligen har full frihet att blomma ut och vara precis den du vill vara. Så följ ditt hjärta, följ din lust och låt staden förföra dig – och jag lovar att du kommer bli kär i New York.