Den handlar om en faghag som bryter sig loss från sina gayvänner för att hitta ett eget liv.
– Det är en spinoff på min tidigare film A Four Letter Word, och tar upp ett intressant ämne som jag tror många bögar och deras vänner kan känna igen sig i, berättar Casper när jag träffar honom på ett av New Yorks otaliga Starbucks-caféer.
Caspers verklighetstrogna skildringar av New York-bögars kärleksliv har rönt stor uppmärksamhet inom gayfilmscenen, och Slutty Summer, A Four Letter Word och Between Love & Goodbye har visats på de flesta gayfilmfestivaler runt om i världen.
Den sistnämnda är han mest nöjd med. Between Love & Goodbye är ett starkt relationsdrama som enligt Casper påminner lite om Bergmans Scener ur ett äktenskap. Fast ur ett gayperspektiv.
– Den täcker allt från ögonblicket med den första förälskelsen till att förhållandet faller sönder, berättar han och gissar att många nog kan känna igen sig i händelseförloppet i filmen.
I USA har nästan varje stor stad en egen gayfilmfestival. Casper menar att festivalerna funkar som ett extra nätverk för filmmakare och gör det lättare att få filmen visad för en större publik.
Caspers filmer finansieras av privata investerare som köper procent i filmerna. Slutty Summer har tjänat tillbaka sina utgifter och A Four Letter Word har snart gett investerarna pengarna tillbaka.
– Men det var svårare att skaffa finansiärer till den nya filmen. Den amerikanska ekonomin blomstrar inte direkt, säger han och ler snett.
– Min idé är att göra bra lågbudgetfilmer för gaymarknaden. Jag vill såklart först och främst tjäna tillbaka pengarna så att mina finansiärer vill finansiera fler filmer. Men det är svårt, dvd-försäljningen minskar ständigt och folk laddar hem filmerna illegalt.
– Det är inte kul när jag lagt upp trailern för en kommande film på youtube, och så ber folk i kommentarsfältet om tips på var man kan ladda ner filmen gratis.

En annan möjlighet att få in pengar är att sälja tv-rättigheterna till kabelkanaler.
– Det bästa är att få in filmerna på stora kanaler som HBO (Sex & The City, The Sopranos, Six Feet Under) och Showtime (The L Word, Weeds, Dexter), men det är väldigt svårt. Men jag har sålt några av mina filmer till gaykanalerna Logo och Here! men dom betalar inte alls lika mycket.
Är det dyrt att göra film?
– Nej inte direkt och det har blivit billigare i och med att tekniken utvecklas, nu kan vem som helst filma och sen sitta hemma vid datorn, redigera och lägga bra ljud. Det har lett till att det görs för mycket film, så jag försöker göra så bra filmer som möjligt. Filmer som är bra och inte bara tilltalar en gaypublik, utan även kan locka heterotittare.

Casper bor med sin pojkvän i en tvåa på nedre Manhattan, i East Village och trivs bra i området. Han var länge i ett stadigt förhållande så det tog tid innan han började upptäcka stans nattliv. Han tycker inte att utelivet för gaypubliken förändrats så mycket i New York sedan han först började gå ut.
– Barerna var kanske lite mer ”undangömda” förr och har idag bättre placering än för tio år sedan. Och i och för sig, kanske stannar fler hemma nu eftersom det är lättare att hitta ragg på nätet än ute på barerna, gissar han.
Casper går helst ut på D-Tox (31 2 Ave, 2nd St), som är en populär gaybar i East Village. Annars gillar han området Hells Kitchen med sina otaliga barer och restauranger. Hans favorit där är klubben Vlada (331 West, 51 St) där han spelat in lite film.
– Jag gillar att spela in på riktiga ställen och på så sätt visa upp en verklighetstrogen bild av New Yorks gayliv. De flesta klubbar har stöttat mig och jag brukar passa på att gå ut extra mycket när jag ska promota filmerna, skrattar han.
Kan man bli mätt på New York?
– Ja, jag blir trött på allt folk och soporna på gatorna. Ibland önskar jag att jag bodde på ett lugnare ställe.
Vilka fördelar är det med att bo här?
– Det finns alltid nåt att göra. Man behöver aldrig planera vad man ska göra. Jag tänker aldrig ”idag är det fredag så då måste vi gå ut”. Man kan lika gärna gå ut en tisdag och slå runt och sedan hänga hemma en fredag. Men alla klarar inte av New Yorks enorma utbud, folk blir utbrända av allt festande efter ett tag. Bor man här får man acceptera att man alltid missar saker, det är en del av livet i New York.

Caspers tips på vad man gör en söndag i New York:

– Hiro är en kul söndagsklubb på Maritime Hotel (16 street /9 Ave). Dit går jag ibland.
– Gå ner till piren vid Christopher Street . Det är ett underbart ställe med en stor gräsmatta där många gaykillar solar och har picknick.
– Bruncha på Danal (5 Ave, 13 St). Det är en gammaldags italienskinspirerad restaurang med fantastiska amerikanska pannkakor. De ska helst serveras med lax och dill!