Omgiven av vacker bokskog och stora slätter är The Lodge en oas för den som vill njuta av avkoppling, god mat, spa-relaxande och skånsk natur. Från början låg här bara en liten våffelstuga från 30-talet, men äventyrskillarna Henrik, Anders & Mikael bakom The Lodge hade sett ett flertal coola ”lodges” utomlands och tog över stugan, byggde om och ut, och idag ligger anläggning som adas New England här. The Lodge-området erbjuder 22 rum, så man är aldrig fler än omkring 45 personer plus personal på området, vilket gör upplevelsen väldigt lugn och harmonisk.

Vi checkar in i sviten, som ligger i tvåvåningsbyggnaden Treetop Lodge. Intill ligger nio träcabins, alla med egen karaktär och inredning. Vi lägger oss i sängen och i fönstren framför oss breder det skånska landskapet ut sig. Så otroligt mysigt och rogivande. Badkaret står mitt i rummet och rymmer lätt två vuxna män, vilket vi såklart utforskar i ett hav av bubblor både i karet och i glaset. Inredningen är till större delen signerad Lexington, vilket förstärker den lantligt lyxiga andan. Ett tag känns det som att vi befinner oss på den amerikanska östkusten. 

Barn är välkomna, men knappt några syns till. Detta är främst en vuxen avkopplingsanläggning och i spa-delen är det till och med 13-årsgräns. När vi besöker den sitter vi i bubblande badtunnor på en altan med skånsk vy framför oss. I sommar ska tunnorna bort och en stor pool, kallvak & bastu ta dess plats. En spa-avdelning med hawaiianskt tema och spa-ritual ska växa fram. Lägg därtill yogasal, café och stora panoramafönster.

Utvilade, lyckliga och välmående till max

Men just nu njuter vi här och nu, fullt ut. Det är flest par på plats, och många har åkt hit för att fly vardagen och ägna sig åt varandra. Så också vi. Och det känns avslappnat att visa kärlek även om vi är de enda som verkar hissa regnbågsflagg denna helg.

The Lodge betalar man för hela paketet, mat, spa och boende. En typisk vistelse består av en timmes runda i omgivningarna, afternoon tea, spavistelse med bad & bastu för att sedan övergå i fyrarättersmiddag innan sömn och frukost. Eventuell tid däremellan tillbringas i den superombonade loungen i stora soffgrupper framför brasan.

Middagsmenyn byts var sjätte vecka, efter säsong och de råvaror som är tillgängliga i trakten. Vi bjuds på en otroligt vällagad meny på teman som ”Hav”, ”Sjö” och ”Himlen”, Tänk höstligt och lokalproducerat med smaker som vildand, pumpa, hasselnöt, och svamp. Ljuvligt. Stort plus också för den vinkunniga servisen.

Vi vaknar utvilade och tar en löptur längs blå spåret och skånes höstiga natur visar sig från sin vackraste sida.
Därefter blir det frukost med ett brett utbud, en frulle med våfflor får alltid stora guldstjärnor.

Vi lämnar The Lodge utvilade, lyckliga och välmående till max.
Hit kommer vi definitivt tillbaka.

 

 

 

Kolla in alla härliga bilder från när QX besökte The Lodge