Den 31 oktober åkte vi. Stockholm – Los Angeles direkt. Ingen mellanlandning. 11 timmar. Men några glas vin, och plötsligt vaknar man upp i sol och värme istället för mörker och kyla. Och då det visade sig bli den gråaste, regnigaste perioden i Sverige hittils denna höst, kändes det extra lyckat, minst sagt.

Vi är fem flator som reser ihop. Flera av oss har varit här förut. Men inte alla. Och på riktigt, är inte Kalifornien en plats man önskar att man får uppleva för första gången varje gång man åker dit? Ljuset, värmen, människorna och doften, en doft som onekligen blivit lite annorlunda nu sen de nya Cannabislagarna trädde i kraft.

Det är något med Kalifornien och Los Angeles. Kalifornien är ju inte heller Donald Trumps favoritdelstat, vilket gör det ännu lite härligare att åka just hit. Det är en stad med magiska restauranger, fantastisk shopping och så mycket att göra att du inte ens vet var du ska börja. Dessutom är det få städer i den här storleken som även kan erbjuda strandliv.

”Det är gay överallt”

Skateboard, cykling (bara cruisercyklar såklart), sol, bad och surf. Flipflops och shorts. Och som gay behöver du inte ens ta dig till gaydistrikten för att känna att du är som alla andra. Det är gay överallt. Till och med ”Baywatchtornen”är regnbågsmålade. Det är öppet, avslappnat och vänligt. Men stort. Så jätte-jättestort.

Men om man vill få ut det mesta av respektive stadsdel är vårt tips att byta boende under vistelsen. Annars riskerar men att tillbringa många timmar i bil och taxi. Och kollektivtrafiken är inte riktigt jämförbar med Stockholms.     

Vi började med att bo några dagar i Venice, sen flyttade vi till West Hollywood. Helt perfekt om ni frågar oss. Nästa gång blir det nog Silverlake… och antagligen Venice igen, för strandens skull.

Men plötsligt när vi sitter där på stranden får vi nys om att Palm Springs Pride pågår samtidigt som vi är i Kalifornien. Och självklart hyr vi en bil och styr kosan dit.

En tredjedal av Palm Springs invånare är gay

Tre timmar senare är vi mitt i öknen, i en av de hetaste städerna i USA. Och inte nog med det, Palm Springs är supergay. Inte bara under Pride, utan året runt. Den före detta Borgmästaren i Palm Springs, Ron Oden, uppskattade att en tredjedel av Palm Springs invånare är gay. Förutom Pride hålls även den stora musikfestivalen Coachella här.

Pride hålls mitt inne i Palm Springs stadskärna och är gratis. Och i sann Prideanda är allt glatt, öppet, vänligt, välkomnande och alldeles, alldeles underbart!

Förutom en sak – tjejfesten. Vi ville gärna fota men det kändes som att det skulle varit ett övertramp. Om vi fotat, hade bilden sett ut så här ungefär:

En diskokula, runda stora bord och draperade jättestora stolar. Ledsamma stora buketter på borden. Och heltäckningsmatta. I den jättestora lokalen befann sig ca 10 personer. Och dom hade inte jätteroligt. Helt tyst. Ingen musik Vi fick på riktigt för oss att vi var med i dolda kameran… Men det blir säkert bättre nästa gång. Eller så kom vi lite sent…

”We WILL be back!”

Dagen efter var hela Palm Springs som en enda stor brunchrestaurang. Och fullt av erbjudanden om bottomless Mimosas för 9.95 dollar (alltså, så många Mimosa du någonsin kan få i dig). Så YES, Palm Spring Pride, We WILL be back!

Var noga med att deala och få ner det på ett papper gällande pris på cyklarna ni hyr. Dom är inte helt på hugget så det kan kosta precis vad som helst annars.